Economic

Lansarea viitoarei generaţii de iPhone va fi însoţită de o serie de schimbări marcante, anticipează analiştii.

Ziarul de Vrancea
7 sep 2014 696 vizualizări
Marele eveniment va avea loc maine la Flint Center, langă sediul din Cupertino, California, al companiei americane, unde, în urmă cu 30 de ani, Steve Jobs dezvăluia unui public extaziat Apple Macintosh.

 Reîntoarcerea în acest loc simbolic indică faptul că Apple ascunde în manecă ceva îndrăzneţ, scrie Forbes. Deşi, ca de obicei, compania a fost evazivă în anunţul oficial, jurnaliştii de specialitate au reuşit să adune numeroase informaţii, astfel încat este posibil ca surprizele pregătite cu această ocazie să fie puţine.
Este aproape o certitudine că iPhone 6 va fi disponibil în două variante, una de 4,7 inch şi alta de 5,5 inch. Ecranul actualului iPhone 5S are diagonală de 4 inch. În 2010, Jobs a ridiculizat Samsung pentru că a făcut un telefon cu un ecran atat de mare încat nu îl poţi cuprinde în mană. "Nimeni nu va cumpăra asta", a spus atunci fondatorul Apple. Nu a avut însă dreptate, aceste telefoane avand un succes atat de mare încat vanzările ar putea depăşi, în acest an, vanzările de laptopuri, conform companiei de cercetare IDC, citată de ziare.com. De asemenea, aceasta estimează că telefoanele cu ecrane mari vor ajunge la o cotă de peste 32% în 2018 pe piaţa smartphone-urilor, de la 14% în acest an. În plus, sondajele online arată că utilizatorii îşi doresc iPhone-uri cu ecrane mai mari.

Serviciu de plăţi

Pe langă noul iPhone, Apple ar putea anunţa maine o categorie distinctă de produse, ceasul inteligent cunoscut deja sub denumirea de iWatch. Conform celor mai recente zvonuri, preţul acestuia va fi de 400 de dolari. Dispozitivul va avea un ecran curbat OLED, însă nu va sta prea bine în ceea ce priveşte autonomia bateriei.
Tehnologia NFC (Near Field Communication), prin care pot fi făcute plăţi printr-o simplă atingere, este deja incorporată de telefoane HTC, Google, LG şi Nokia, însă nu s-a bucurat de prea mult sprijin din partea comercianţilor. Dacă pană acum Apple s-a rezumat la Passbook, aplicaţia care stochează cupoane sau bilete de avion pe iOS, mulţi analişti se aşteaptă ca aceasta să lanseze un nou serviciu de plăţi pentru iPhone 6 şi, probabil, pentru iWatch, bazat pe NFC. Conform unor surse, au avut discuţii între Apple şi companiile American Express şi Visa. iPhone s-ar putea transforma, astfel, în portofel.

Securitatea sporită

Safirul este unul dintre cele mai dure şi mai rezistente minerale de pe pămant, iar observatorii din industrie se aşteaptă ca Apple să echipeze noul iPhone cu panouri din sticlă de safir pentru protejarea ecranului. Cu produse că iWatch, HealthKit şi un nou serviciu de plăţi, Apple ar putea ajunge să deţină mai multe date despre utilizatori, de o mai mare sensibilitate. De aceea, percepţia clienţilor cu privire la securitatea serviciilor companiei este esenţială. Acest aspect este dezbătut intens în prezent, după ce hackerii au reuşit recent să obţină din serviciul de stocare iCloud fotografii nud ale mai multor celebrităţi. Apple va acorda o atenţie sporită acestei situaţiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.