Economic

Se caută 800 de "căpşunari" pentru Spania

Ziarul de Vrancea
23 aug 2014 666 vizualizări
Persoanele selectate vor primi circa 40 de euro pentru o zi de muncă

Un număr 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni în Spania, cu un câştig de 39,48 de euro pe zi, sunt disponibile prin intermediul mai multor agenţii judeţene de şomaj din ţară, iar cei interesaţi trebuie să figureze în baza de date ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. O firmă din Spania care activează în domeniul agriculturii vrea să angajeze 800 de români la cules de căpşuni în zona Huelva, începând cu luna februarie 2015, în acest sens urmând să fie organizate selecţii în mai multe judeţe din ţară. Locurile de muncă sunt disponibile prin intermediul mai multor agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din ţară. "Una din condiţiile impuse celor interesaţi este înregistrarea în baza de date a AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Actele necesare pentru a fi luaţi în evidenţă sunt o copie după actul de identitate cu o valabilitate de minim şase luni, adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să reiasă că este apt de muncă, cazier judiciar şi curriculum vitae. Termenul limită de înregistrare a dosarelor este 15 ianuarie 2015", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.
Persoanele care vor fi selectate pentru a munci la cules de căpşuni în Spania vor câştiga 39,48 de euro brut pe zi, achitaţi o dată la două săptămâni prin transfer bancar. Cazarea este oferită de către angajator în schimbul achitării sumei de un euro pe zi. Transportul către locul de muncă este plătit de angajator. Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât şi angajatorul pot rezilia contractul. Dacă în perioada de probă decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere.
Timpul de lucru este de şase ore şi jumătate pe zi, 39 de ore pe săptămână, împărţite în şase zile, a şaptea este zi fiind liberă. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii, iar în decursul celor şase ore şi jumătate de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.