Economic

VIDEO!!! Oamenii de afaceri din confecţii îşi unesc forţele

Aurelian Ivan
18 iun 2014 2343 vizualizări
Un proiect cu finanţare europeană vine să unifice şcoala cu mediul de afaceri

Pentru prima dată după mulţi ani se încearcă o reconectare a liceelor şi facultatilor din domeniul industriei uşoare cu fabricile de profil. Cu ajutorul unui proiect european, Sorina Bucuraş, proprietarul fabricii Sorste, a lansat provocarea liceenilor şi studenţilor de a veni să facă practică într-un domenbiu care le poate asigura un viitor sigur. Proiectul lansat de Asociaţia Tradiţii-Manufactură-Viitor vine să pregătească generaţiile viitoare de profesionşti în domeniul industriei uşoare. “Săptămana trecută, cand ne-am adunat cei din cluster ca să întelegem ce strategie vrem pe viitor, ne-am dat seama că numai unindu-ne şi numai lucrand spre acelaşi scop, a deveni eficienţi, a aduce clienţi şi a avea forţa de muncă calificată şi de a fi inovativi, ne asigură drumul în viitor. Nu putem face nimic în viitor fără educaţie, fără antreprenoriat, fără să fim uniţi şi fără să fim inovativi. Nu cred că mai are importanţă culoarea, viziunea... viziunea este unică, să creăm locuri de muncă şi să putem trăi într-o ţară în care oamenii caştigă un ban corect, un ban care poate fi obiectivizat, care este transparent şi este sigur. Eu cred că siguranţa este lucrul cel mai important în viaţă”, a spus coordonatorul acestui proiect, Sorina Bucuraş, în deschiderea evenimentului care a avut loc la Hotelul Fashion Center Focşani.

În confecţii nu reuşeşti de unul singur

Prin acest proiect, firmele din industria uşoară îşi unifică forţele şi comunică mai bine pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa, prin atragerea absolvenţilor de la şcolile de profil. “Noi prin aceste clustere reuşim să oficializăm într-o formă sau în alta anumite relaţii de colaborare care există între noi, producătorii aceleiaşi branşe. În industria uşoară, este de la sine înteles că de unul singur este foarte greu să reuşeşti. (...) Ideea de cluster ne învaţă să ne întindem mana, să nu mai fim egoişti, ne învaţă că împreună putem face lucruri importante”, a conchis Elena Stoica, managerul Tricotton Junior Panciu, unul din oamenii de afaceri implicaţi în proiect. La eveniment au fost de asemenea prezenţi reprezentanţi ai facultăţilor de profi din ţară, oameni de afaceri şi directori de instituţii. “Reprezentăm Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial din Iaşi, ne onorează prezenta facultăţii în acest proiect. Nu e prima dată cand lucrăm cu firmele, mai ales cu firma coordonată de dna Bucuraş iar acea colaborare a fost extraordinară, tot într-un proiect cu finanţare europeană. De la teorie la practică, studenţii noştrii au descopeit că ceea ce fac le place mai mult decat şi-au imaginat ei la început“, a spus conf. dr. ing. Mariana Ursache. Beneficiarul acestui proiect cu bani europeni este Asociaţia Tradiţii Manufactură Viitor, proiectul având o durată de 18 luni şi o valoare totală de 906.076 lei. Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea clusterului Traditii-Manufactură-Viitor şi întărirea capacităţii instituţionale a acestuia, prin atragere de noi membri, cooperare şi promovare. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.