Economic

CNADNR scoate la licitaţie studii de fezabilitate pentru tronsonul Buzău -Focşani -Bacău

Iulia Crețu
2 mai 2014 1979 vizualizări
„SF-urile” nu aduc garanţia că autostrada va fi realizată în termen de doi ani, cat este valabil studiul de fezabilitate

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR) estimează că va plăti 78 milioane de euro pentru studiile de fezabilitate necesare construcţiei a zece autostrăzi, dintre care două tronsoane străbat judeţul Vrancea. În total, studii comandate sunt pentru aproape o mie de kilometri, iar firmele interesate să participe la licitaţie au termen până la 17 iunie pentru depunerea ofertelor. Studiile vor fi comandate CNADNR pentru autostrăzile Braşov – Bacău (170 kilometri), Bacău – Paşcani (77 kilometri), Buzău – Focşani (67,3 kilometri), Bucureşti - Alexandria (80,5 kilometri), Focşani – Bacău (120 kilometri), Paşcani - Siret (100 kilometri), Ploieşti – Buzău (75 kilometri), Alexandria - Craiova (140 kilometri), Craiova - Calafat (85 kilometri) şi Bucureşti - Giurgiu (60 kilometri). Valoarea totală estimată a celor zece contracte este cuprinsă între 237,8 şi 281 milioane lei, fără TVA, valoarea maximă incluzând şi sume pentru achiziţia unor servicii similare, potrivit anunţurilor de participare publicate de CNADNR. Autostrada care va trece prin Focşani, dar şi celelalte tronsoane, vor fi finanţate din bani europeni, dar şi de la bugetul de stat. Totuşi, realizarea studiilor de fezabilitate nu aduce după sine şi siguranţa realizării drumurilor, mai ales că valabilitatea unui SF este de doi ani, interval în care este greu de crezut că se va turna vreun pumn de asfalt. În ceea ce priveşte autostrada care va trece prin Focşani, aceasta va ţine cont de prevederile comisiei de urbanism care a decis ca aceasta să treacă printre Penitenciarul Mandreşti şi Serele Direcţiei de Dezvoltare, dat fiind că traseul vechi nu mai poate fi utilizat după ce în zonă s-au făcut tot felul de construcţii. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.