Economic

Proiectul D.A.R.M.A, instruire de 12 milioane de lei la Camera de Comerţ

Silvia Vrînceanu
3 apr 2014 1373 vizualizări
Cei care au implementat proiectul cu bani europeni spun că au avut de luptat cu "o birocraţie înfiorătoare"

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vrancea a organizat ieri la Focşani conferinţa de închidere a Proiectului Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri - D.A.R.M.A, finanţat prin POS DRU 2007-2013 şi implementat de alături omologii de la CCIA Botoşani, Bacău, Suceava şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară INDECO din Iaşi. Proiectul, care a avut o durată de 36 de luni, între ianuarie 2011 şi aprilie 2014,  şi un buget de 12,3 milioane de lei, şi-a propus dezvoltarea abilităţilor managerilor şi angajaţilor din IMM-uri, precum şi a persoanelor care doresc să dezvolte o afacere pe baza unui program de educaţie antreprenorială şi managerială. Potrivit Ioanei Secară , consultant Birouri de dezvoltare antreprenorială în cadrul CCIA Vrancea, de proiectul D.A.R.M.A. au beneficiat 6.360 persoane din regiune, angajaţi, întreprinzători, persoane care au dorit să-şi deschidă o activitate independentă sau personalului de conducere din întreprinderi, în special IMM-uri. Pe parcursul celor trei ani de proiect s-au desfăşurat în fiecare judeţ partener 12 module distincte de curs, care s-au repetat anual. Este vorba despre cursuri autorizate C.N.F.P.A. şi cursuri de de dezvoltare personală, cum ar fi manager resurse umane, formator, director vânzări sau manager proiect.  De asemenea au fost amenajate Birouri de Consultanţă Antreprenorială la sediile Camerelor de Comerţ partenere, a fost activată reţeaua mobilă de puncte de susţinere în cele patru judeţe şi a fost elaborat un Îndrumar de Consultanţă Antreprenorială disponibil pentru cei  care vor să demareze o afacere. Acţiunea de ieri şi-a propus să aducă în atenţia întreprinzătorilor şi a autorităţilor rezultatele proiectului care s-a adresat "celui mai important capital de pe piaţă: capitalul uman", potrivit organizatorilor. După cum a declarat Dorin Romeo Floareş, preşedintele CCIA Botoşani, cei care s-au ocupat de implementare au avut de înfruntat "o birocraţie înfiorătoare"din partea instituţiilor care s-au ocupat de monitorizare, dar a insistat şi asupra decontărilor greoaie. Cum vor mai fi bani europeni de cheltuit în următoarele sesiuni de finanţare, acesta i-a sfătuit pe cei care au de gand să-i acceseze să-şi facă rezerve solide. "Gandiţi-vă bine înainte de a începe un asemenea proiect. Pentru noi nu a fost uşor deloc", a fost concluzia şefului Camerei de Comerţ de la Botoşani. (S. Vrînceanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.