Economic

Vizitarea proiectelor de succes finanţate de APDRP se încheie astăzi

Mihai Boicu
20 mar 2014 2584 vizualizări
Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) vor încheia astăzi vizitarea celor zece proiecte de succes finanţate cu fonduri europeni din Vrancea, în cadrul proiectului care are ca obiect realizarea reţelei de multiplicatori a informaţiilor privind fondurile europene.

Persoanele implicate în proiect vor merge astăzi la Agroind Doaga, unde vor vizita grajdul realizat cu finanţare europeană. Ieri, au fost vizitate mai multe obiective finanţate prin APDRP, printre care şi investiţiile publice din comuna Cîrligele. Proiectul de modernizare drumuri sat Bonţeşti, înfiinţare şi dotare centru de asistenţă după program şcolar, achiziţionarea de dotări pentru căminul cultural Mihai Sambotin a costat 12,6 milioane lei, din care 10,6 milioane lei finanţare nerambursabilă. A doua oprire a fost la SC Odobeşti Vinex SRL, din Jariştea, o cramă finanţată cu fonduri europene. Proiectul de finanţare cramă, protecţie termică pentru vinificaţie, sistematizare verticală curte unitate şi achiziţie utilaje vinificaţie a costat 3,3 milioane lei, din care 1,4 milioane lei finanţare nerambursabilă. Un beneficiar important de fonduri europene este firma Viorelo International, care detine ferma de vaci din satul Batineşti, comuna Ţifeşti. Pentru extinderea acesteia a fost nevoie de un proiect de 10 milioane lei, din care 4,2 milioane lei au provenit din fonduri nerambursabile. Firma SC Natura SRL din Ţifeşti, aparţinand omului de afaceri Daniel Guzu, a demarat în anul 2008 un proiect pentru înfiinţarea unei plantaţii de măr, păr şi cireş pe o suprafaţă de 46 de hectare. Costurile proiectului s-au ridicat la 11 milioane lei, din care 4,2 milioane lei au fost fonduri europene. “Avem 130 hectare de vie, 80 ha livadă, combinat pentru struguri, depozit frigorific, fabrică de oţet şi în viitor pensiune”, a spus Adrian Sava, administratorul domeniului deţinut de Daniel Guzu la Ţifeşti. Omul de afaceri valorifică aproape tot, pentru a nu exista pierderi. De exemplu, din fructe se fac sucuri naturale, dulceţuri şi oţet. Vinurile firmei au început să caştige premii la concursurile la care participă şi se regăsesc în marile supermarketuri. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.