Economic

Cum se restituie creanţele fiscale colectate prin reţinere la sursă

Mihai Boicu
17 mar 2014 1019 vizualizări
Noile reglementări stabilite prin O.U.G. 8/2014 prevăd că restituirea impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorii de venit în cuantum mai mare decat cel legal datorat se face de către plătitorii de venit la cererea contribuabilului cu respectarea următoarelor condiţii:

cererea de restituire se depune în termenul de prescripţie a dreptului de a cere restituirea; sumele restituite de către plătitori se regularizează de către aceştia cu obligaţiile fiscale de acelaşi tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea; pentru impozitul pe venit care se regularizează, plătitorii nu depun declaraţie rectificativă. „În situaţia în care plătitorii nu mai există, restituirea impozitului pe venit reţinut la sursă în cuantum mai mare decat cel legal datorat se efectuează de către organul fiscal competent, în baza cererii de restituire depuse de contribuabil”, precizează reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice într-un comunicat de presă. În cazul contribuabililor nerezidenţi care depun certificatul de rezidenţă fiscală ulterior reţinerii la sursă a impozitului de către plătitorii de venit, restituirea şi regularizarea se efectuează chiar dacă pentru perioada fiscală în care creanţa fiscală restituită a fost datorată s-a ridicat rezerva verificării ulterioare ca urmare a efectuării inspecţiei fiscale. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.