Economic

Europa ne da bani pentru formare profesionala

Iulia Crețu
20 nov 2007 743 vizualizări
Solicitantii care fac proiecte pot obtine pina la 150.000 euro pentru programe de imbunatatire a calitatii muncii, pentru demararea unei afaceri sau pentru reinsertia pe piata muncii

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta lansarea apelului pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala - Masuri active pentru ocuparea fortei de munca si Promovarea invatarii pe tot parcursul vietii pentru calificarea si recalificartea fortei de munca. Prin acest proiect, Uniunea Europeana sprijina cresterea competivitatii si adaptabilitatii fortei de munca din Romania. Bugetul total pentru proiecte de acest gen este de 4,87 milioane euro, din care 3,65 milioane reprezinta finantare a UE. Pentru Regiunea de Sud-Est suma alocata este de 678.000 Euro. Apelul vizeaza sprijinirea proiectelor de dezvoltare a resurselor umane concentrate pe formarea profesionala, care urmaresc cresterea mobilitatii, flexibilitatii si adaptabilitatii personale pe piata muncii si in final cresterea ratei de ocupare. "Sint declarate actiuni eligibile: masuri pentru reducerea dezechilibrului dintre cererea si oferta de forta de munca pentru imbunatatirea serviciilor de plasare si asistenta pentru cautarea unui loc de munca, masuri de crestere a nivelului de calificare, de prevenire a deficitului de competente, masuri pentru inceperea unei afaceri proprii, dar si masuri inovative pentru asistarea grupurilor tinta in vederea insertiei sau reinsertiei pe piata fortei de munca", se arata intr-un comunicat de presa al AJOFM. Printre cei care pot elabora proiecte cu finantare europeana se numara: organizatii profesionale, fundatii si asociatii, agentii de formare profesionala continua, agenti de plasare a fortei de munca, furnizori de educatie, universitati, structuri descentralizate ale administratiei publice centrale, firme de stat si private, inclusiv IMM-uri, dar si sindicate si patronate. "Limitele finantarii nerambursabile pentru un proiect se vor situa intre 15.000 si 150.000 euro. Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 7 februarie 2008. Ghidul solicitantului este disponibil la adresa: www.mmssf.ro/website/autoritate.jsp", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.