Economic

Posturi mobile pentru vinzarea biletelor de tren

Camelia Stănilă
15 nov 2007 664 vizualizări
CFR va extinde sistemul actual de emitere electronica a biletelor de tren, prin initierea unui proiect pilot de 100 de posturi mobile de vinzare si rezervare a locurilor pentru transportul feroviar, dar si printr-un sistem de rezervari on-line.

Biletele de tren vor fi emise de agenti de vinzare autorizati, printre care agentii de voiaj, agentii de turism sau alti operatori. Rezervarea se va face on-line, iar biletul va fi ridicat de la o casa de bilete din statiile sau agentiile CFR. Intr-o alta etapa, si persoanele fizice vor putea face o astfel de rezervare, daca sint inregistrate. Oficialii CFR spun ca posturile individuale din sistemul de vinzare a biletelor vor fi conectate in retea si pentru traficul international. Procesul de eficientizare a modului de vinzare a biletelor va fi finalizat pina in semestrul II al anului 2008. SELL (Sistem Electronic de vinzare a Legitimatiilor de calatorie si rezervare automata a Locurilor la trenurile de calatori) a fost introdusa mai intii in Bucuresti, in 1993. Noua versiune XSell a fost implementata incepind din 2000-2001 in Bucuresti si Ploiesti, dupa care la nivel national s-a extins incepind cu februarie 2005. La nivelul intregii retele feroviare din Romania au fost implementate 244 de statii de cale ferata si 78 agentii de voiaj, cu un numar de 868 de posturi vinzare, prin care emiterea si rezervarea biletelor de tren se face numai electronic. La ora actuala, o legitimatie de calatorie se emite in circa 45 de secunde. Sistemul permite vinzarea biletelor cu anticipatie de 30 de zile sau 60 de zile, in cazul grupurilor. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.