Economic

Produse de post amendate

Mihaela Beșleagă
14 nov 2007 640 vizualizări
inspectorii OPC au descoperit pachete de zahar tos ambalat cu cantitatea neta declarata 1000 g, cind in realitate aveau 970 g

Ne pregatim sa intram in Postul Craciunului, ocazie cu care Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) a desfasurat actiuni de control privind calitatea si modul de comercializare a produselor de post. Au fost controlati 14 operatori economici, 461 kg produse, din care s-au constatat 105 kg cu abateri, in valoare de 1.190 lei. Printre abaterile constatate se numara: informarea neconforma privind etichetarea alimentelor (traduceri incorecte ale informatiilor de pe etichete, modificari cu pixul ale greutatii nete a produselor, informatii ininteligibile, ingrediente nedeclarate pe eticheta), neafisarea preturilor, utilizarea mijloacelor de masurare neverificate metrologic. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 8 amenzi in valoare de 24.000 lei si 8 avertismente, produsele cu abateri fiind oprite temporar de la comercializare. Inspectorii OPC au mai efectuat controale la 24.019 kg produse alimentare ambalate, respectiv zahar, orez si faina, din care 1.677 kg cu abateri, in valoare totala de 4.444 lei. "S-a gasit la comercializare Zahar tos Muntenia Aliment, la care s-a constatat, in urma analizelor de laborator, neincadrarea in cantitatea neta declarata (1000g), respectiv s-au inregistrat valori intre 970-985 g, fata de min 985 g impus de HG 530/2001", arata inspectorii OPC. Pentru aceasta abatere, intreaga cantitate de 1.677 kg zahar tos a fost oprita de la comercializare si returnata la producator, iar operatorul economic a fost sanctionat cu 4.000 lei, urmind a se continua actiunea la producator. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.