Economic

Scolile si strazile, privilegiatele rectificarii bugetare

Mihaela Beșleagă
13 nov 2007 667 vizualizări
Pentru sapte unitati scolare s-au alocat 478.000 lei u bugetul pentru drumuri s-a suplimentat cu 150.000 lei, in care se include si pregatirea pentru iarna

In timpul sedintei extraordinare de ieri, consilierii locali au votat in unanimitate primul proiect de pe ordinea de zi privind rectificarea bugetara pe acest an. De aceasta rectificare au beneficiat unitatile de invatamint si drumurile judetene. Prin Hotarirea de Guvern 1285/2007, municipiului Focsani i-au fost alocate subventii pentru finantarea unor cheltuieli de capital ale unitatilor de invatamint preuniversitar de stat in valoare de 478.000 lei. Banii proveniti din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazuti in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pe anul 2007, s-au alocat pentru continuarea de lucrari sau proiectare la obiective noi de investitii pentru scoli din Focsani. Astfel, Scoala nr.10 a primit 72.000 lei pentru reparatii capitale si 45.000 lei pentru obiectivul de investitii. Pentru reparatii capitale au mai primit bani urmatoarele scoli: Grupul Scolar Constructii Montaj - 7.000 lei, Grupul Scolar Electrotehnic - 114.000, Scoala nr. 5 - 100.000 lei, Scoala nr. 7 - 50.000 lei. Pentru reabilitarea sediilor au primit cite 45.000 lei Grupul Scolar de Industrie Usoara si Scoala nr. 9. Lucrari noi se demareaza la Grupul Scolar de Industrie Usoara, in timp ce la Scoala nr. 10, Grupul Scolar Constructii Montaj, Grupul Scolar Electrotehnic, Scoala nr. 5 si Scoala nr. 7 se continua lucrarile deja incepute. Si pentru drumuri s-a suplimentat bugetul de reparatii curente pe anul 2007 cu 150.000 lei. Banii vor fi folositi pentru urmatoarele activitati: reparatii cu asfalt pentru strazile Eroilor, Greva de la Grivita, Fd. Cuza Voda, Arhitect Ion Mincu, Linistei - 39.147 lei, reparatii cu asfalt pe Stefan cel Mare, Plevnei, Mitropolit Varlaam, Bahne - 45.645 lei, amenajarea unui drum si a unei platforme stationar pentru ciinii comunitari - 6.002 lei, balastari pe strazi din cartierele Laminorul si Mindresti - 12.038 lei. In aceasta rectificare se includ si cheltuielile pentru pregatirile de iarna - 47.166 lei, care cuprind aprovizionarea cu material antiderapant si actiuni de deszapezire. In 2006 s-au alocat pentru reparatii de strazi suma de 1.217.300 lei, iar in acest an, incluzind aceasta rectificare bugetara, 1.285.000 lei. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.