Economic

Centrul pentru deseuri electronice sta inchis

Iulia Crețu
7 nov 2007 756 vizualizări
Potrivit estimarilor facute de cei de la APM, in intreg judetul s-ar fi adunat aproape 6 tone de deseuri electronice, electrice si electrocasnice, din care, aproape 5 tone numai la Focsani

La sfirsitul acestei saptamini s-a derulat si in Vrancea proiectul de stringere a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Practic, cetatenii care s-au saturat sa se incurce de televizoare vechi, radiocasetofoane stricate sau monitoare arse de calculator au fost sfatuiti sa le scoata in fata blocului pentru a fi colectate gratuit de angajatii Companiei de Utilitati Publice. Oficialii care s-au ocupat de promovarea aceastei campanii initiate de Ministerul Mediului, Agentia pentru Protectia Mediului declara ca in intreg judetul s-ar fi strins in jur de 6 tone de deseuri electronice si electrocasnice. In ciuda acestor cifre, multi focsaneni au stat geana pe ferestre pentru a vedea daca ceea ce au scos ei in strada chiar e luat de muncitorii CUP Focsani pentru a fi depozitat la Centrul DEEE de pe strada Anghel Salingy nr. 11 si nu e insusit de vinzatorii de fier vechi si vechituri. Cert este ca multe astfel de elemente au ramas in strada asteptind sa fie ridicate. "Am asteptat toata dimineata de duminica sa-mi fie ridicate niste componente vechi de calculator. Aveam puse in saci un monitor, tastaturi vechi, un radio de masina stricat. In sfirsit, am asteptat de dimineata pina la orele 14. Mi-am facut de lucru prin curte si am stat geana la poarta doar, doar de-o veni careva sa le ridice, dar n-a venit nimeni. N-am vazut nici masina CUP si nici oamenii salubritatii prin zona", ne-a declarat Mariela Trinca de pe strada Tabacari. Ieri, in buricul tirgului, un monitor de calculator, depasit de vreme si de cerintele stapinului astepta pe treptele unei case sa fie colectat. De cine insa? "Din datele noastre estimative s-a strins o tona deseuri la Odobesti, cam patru tone la Focsani, la Panciu nimic, la Marasesti 0,3 tone, iar la Adjud 0,5 tone. Ce s-a strins la Adjud si Marasesti inca e pe stoc, iar ce s-a strins la Odobesti si Focsani cred ca deja a fost trimis la Bucuresti. Dat fiind faptul ca a fost o campanie desfasurata la nivel national, s-ar putea sa se mai faca", ne-a declarat Rodica Bonceag, purtator de cuvint al Agentiei pentru Protectia Mediului. Tot ieri, la centrul de pe strada Anghel Saligny trona impunator lacatul pe poarta cu toate ca programul arata ca este deschis de luni si pina vineri intre orele 8.00-16.30. Focsanenii care au ratat prima strigare a Ministerului Mediului pot astepta urmatoarea campanie. "A fost o actiune buna si a dat randament. Au existat batrini care ne-au sunat sa venim sa le ridicam de la poarta frigiderul sau aragazul vechi. Cred ca ar trebui sa mai organizam astfel de actiuni si in afara proiectului celor de la mediu", ne-a declarat entuziasmat primarul Decebal Bacinschi. In afara campaniei de colectare a deseurilor, cetatenii isi pot trimite insa electrocasnicele stricate la Centrul CUP RA doar contra cost. Cei carora li s-a defectat iremediabil televizorul sau masina de spalat trebuie sa ii anunte pe angajatii de la salubritate pentru a fi colectate. (Iulia CRETU, Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.