Economic

Transport de tigari Plugarul, capturat de Garda Financiara

Camelia Stănilă
3 nov 2007 3060 vizualizări
Comisarii au descoperit aseara un depozit in care se impachetau tigarile aduse din Republica Moldova u pe linga baxurile de tigari ambalate s-au descoperit si circa 2 tone de tutun tocat

Comisarii Garzii Financiare Vrancea au facut aseara o captura impresionanta de tigari si tutun vrac, care era adusa fara documente din Republica Moldova, cu scopul de a fi comercializata in tara. Intr-un depozit din Mindresti, intr-un fost CAP, s-au descoperit nu mai putin de 763 de baxuri de tigari marca "Plugarul", a cite 31 cartuse fiecare, in total 473.060 de pachete de tigarete. Desi pachetele aveau timbre valabile la prima verificare, marfa nu avea documente de provenienta. De asemenea, s-au descoperit 10 baxuri de tutun tocat, cintarind aproximativ 2 tone. Baxurile cu tigari si tutun vrac au fost transportate cu un tir cu numere de Republica Moldova si erau camuflate in cantitati consistente de ceapa sau floarea soarelui. Actiunea Garzii Financiare nu s-a soldat cu identificarea retelei de transport clandestin, soferul tirului fugind pe cimp la aparitia comisarilor. Acesta si-a abandonat insa toate documentele, astfel ca anchetatorii au reusit sa-l identifice in persoana lui Fiodor Ceban, din Moldova. "In seara zilei de 2 noiembrie, comisarii Garzii Financiare au reusit depistarea in Mindresti a 763 de baxuri de tigari marca «Plugarul», transportate ilegal din Republica Moldova, neavind nici un fel de documente de provenienta. Marfa a fost confiscata si va fi pazita, caci cercetarile vor continua si probabil vor fi finalizate saptamina viitoare. Incercam sa descoperim intreaga retea clandestina de transport", a declarat Adrian Buzdrug, comisarul sef al Garzii Financiare. Comisarii de la Garda au descoperit intr-un colt al depozitului si mai multe instrumente rudimentare, cu ajutorul carora tigarile erau ambalate. Cu toate acestea, in depozit nu s-au gasit foite pentru tigarete sau timbre. Comisarii spun insa ca tigarile erau cu siguranta valorificate in tara. "Noi mai aveam citeva tone de tutun confiscat, avem o intreaga retea sub urmarire. Anul acesta nu am depistat decit sporadic tigari, cite 10-12 pachete finite, insa aveam informatii si acum am reusit sa depistam locatia in care erau transportate. Vom angrena si alte structuri pentru a vedea cine a pus la cale aceste activitati", a mai completat reprezentantul GF. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.