Economic

Cine plateste televizoarele arse?

Mihaela Beșleagă
29 oct 2007 1042 vizualizări
Daca se dovedeste ca instalatia Electrica a fost cauza socului electric, cei afectati isi pot repara singuri aparatele si li se deconteaza contravaloarea lucrarii u daca e de vina instalatia electrica interioara a imobilului, platiti din buzunarul propriu paguba

Mai multi locuitori din Focsani, de pe Bd. Unirii 53, au avut neplacuta surpriza de a constata in urma cu citeva zile ca, in urma unui soc electric, mai multe aparate electrocasnice au fost arse. Unul dintre locatarii blocului cu pricina considera ca de vina a fost o suprasarcina in sistemul de alimentare cu energie electrica, fapt ce a dus la arderea mai multor televizoare si a altor electrocasnice care erau in priza in momentul socului. "Miercuri, 24 octombrie, in jurul orei 14.30, din cauza unei suprasarcini in sistemul electric, mai multe televizoare si aparate electrocasnice au fost arse, din unele iesea fum. Din constatarile noastre de pina acum minim patru apartamente au fost afectate. Si conexiunea la Internet a avut de suferit", ne-a spus unul dintre cetatenii afectati, Catalin Boicu. Pentru constatarea si remedierea situatiei, cetatenii afectati trebuie sa depuna o solicitare scrisa in termen de 48 de ore de la constatarea incidentului, la registratura sucursalei Electrica Focsani, insa mai au de asteptat pina sa aiba aparate functionale.


"Nu este atit de simplu"


In termen de trei zile lucratoare o echipa a Filialei de Distributie se va deplasa in teren pentru a constata situatia, iar in cazul in care se dovedeste ca instalatia Electrica a fost cauza socului electric, cei afectati vor fi despagubiti. "Solicitarea, care trebuie sa cuprinda o lista cu toate persoanele afectate, trebuie adresata in prima instanta noua, apoi va ajunge la Distributie, care are instalatia in gestiune. Apoi o echipa se va deplasa la fata locului sa constate situatia. Nu este atit de simplu. E posibil ca socul electric sa fi fost provocat din cauza instalatiei Electrica sau e posibil sa fie din cauza instalatiei interioare a blocului respectiv, de la tabloul electric din bloc. In cazul in care se dovedeste ca ar fi de vina instalatia Electrica, fie aparatele electrocasnice respective defecte sint reparate de electronistii din cadrul personalului de la Distributie sau fiecare cetatean merge sa isi repare aparatul unde considera de cuviinta, si apoi Electrica ii deconteaza ulterior contravaloarea lucrarii", ne-a declarat Gabriel Corneanu, directorul Agentiei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Focsani. "Din cite am inteles, Electrica te trimite sa iti repari singur televizorul si apoi iti deconteaza, insa avem atitia oameni in virsta, pensionari in bloc, cum e posibil sa ii pui pe acestia pe drumuri? Ei nu te iarta cind e vorba de plata facturilor, imediat sintem penalizati, noi putem sa-i iertam pe ei cind vine vorba de asa o paguba?", a comentat locatarul Catalin Boicu. Din pacate, acesta nu este un caz singular, multi cetateni au ramas cu aparatele casnice arse si cu banii dati din buzunarul propriu in urma unor astfel de situatii "electrizante". (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.