Economic

Turul Vrancei

Camelia Stănilă
25 oct 2007 700 vizualizări
Astazi va debuta la Focsani o noua intilnire regionala a Federatiei Regionale a IMM-urilor (FRIMM) din Regiunea 2 SE, din care mai fac parte judetele Buzau, Braila, Constanta, Galati si Tulcea.

Reuniune regionala a IMM-urilor

Reuniunea, la care vor participa toti presedintii de patronate, va viza atit o informare privind activitatile desfasurate la nivelul Federatiei, cit si strategia si preocuparile firmelor mici si mijlocii in relatia cu organismele statului. Intilnirea va debuta astazi la orele 11.00, la sediul PIMM Vrancea, si va dura pina miine. Reprezentantii intreprinzatorilor vor avea astfel ocazia sa participe si la deschiderea Festivalului International al Viei si Vinului "Bachus 2007", sa participe la simpozionul "Organizarea sectorului agricol/viticol romanesc in contextul aplicarii legislatiei europene", dar si sa guste din vinurile, pastrama si mititeii comercializati la standurile din Piata Unirii. (C. S.)


Vaccinare gratuita pentru porcine si carnasiere


Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) va demara saptamina viitoare o campanie de vaccinare a animalelor domestice din gospodarii, pentru prevenirea aparitiei unor boli de sezon. Medicii veterinari vor incepe vaccinarea antipestoasa la porcine, care este gratuita, valoarea vaccinului si a manoperei fiind acoperita integral de la bugetul de stat. Avind in vedere cresterea alarmanta a cazurilor de rabie, veterinarii efectueaza si vaccinarea antirabica a tuturor animalelor carnasiere (ciini, pisici), care este de asemenea gratuita. Pasarile sint vaccinate antipseudopesta, actiune obligatorie pentru toti detinatorii de astfel de animale, insa costurile trebuie suportate integral de proprietar. "Este necesar ca fiecare proprietar sa ajute medicul veterinar, sa prezinte animalele pentru vaccin", a recomandat dr. Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA Vrancea. (M. Besleaga)


Lege impotriva speculei din piete


Ioan Rosu, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Vrancea, vrea sa introduca in proiectul de infiintare a camerelor agricole o prevedere legata de sectorizarea pietelor. Totodata, se doreste eliminarea speculantilor de la tarabe prin

introducerea unui cadru legal, care sa permita specialistilor din

cadrul Directiilor Agricole sa faca verificari printre comercianti. "In piete este o deplina armonie si fericire. Speculantii nu sint deranjati de nimeni. Cei de la administratia pietelor sau de la politie nu-si pun intrebari cind vad aceeasi fata 12 luni pe an. Daca te uiti in certificatul de producator, vinzatorul are jumatate de hectar cultivat cu cartofi si din jumatatea aia de hectar vinde un an intreg. Am introdus un articol in proiectul de lege prin care pietele sa fie sectorizate si dupa statutul juridic al vinzatorilor. Societatile comerciale separat, persoanele fizice separat si producatorii directi separat. In asa fel se poate avea un control asupra speculei si inspectorii agricoli vor verifica certificatele fiecarui producator", ne-a spus directorul OJCA, Ioan Rosu. (D. G.)


Medicii veterinari isi pot cumpara dispensarul


Doctorii de animale se bucura de noi drepturi, prin modificarile

aduse Legii 160/1998 privind organizarea si exercitarea

profesiunii de medic veterinar. "Printre schimbarile si amendamentele aduse vechiului regulament se numara si dreptul de a se vinde catre medicii concesionari locuintele de serviciu, care sint evaluate de ADS (Administratia Domeniilor Statului, n.r.) si apoi pot fi cumparate. De asemenea, s-a dat dreptul de libera practica, posibilitatea vinzarii dispensarelor si preluarea lor de catre medicii veterinari, recunoasterea diplomelor de medic veterinar in UE. O alta masura care mi se pare binevenita este aceea ca toti copiii medicilor veterinari care urmeaza cursurile unei universitati de medicina veterinara beneficiaza de gratuitate", a afirmat Ionel Duta, directorul DSVSA Vrancea. (M. Besleaga)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.