Economic

Asocierea podgorenilor, in dezbatere la Odobesti

Doina Ganea
17 oct 2007 548 vizualizări
Astazi va avea loc un simpozion pe probleme viticole la Odobesti. Organizatorii evenimentului sint Oficiul Judetean de Consultanta Agricola din Focsani si Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Viti -Vinicola din Odobesti

Invitatul special al simpozionului este francezul Gerard Monpetite, producator si importator de altoiuri de vita-de-vie din Bordeaux. Astazi, in sala de sedinte a SCDVV mai sint asteptati citiva zeci de viticultori pentru dezbateri pe probleme de viticultura, specialisti si un broker de asigurari in agricultura. "In cadrul simpozionului vor fi prezentate si modalitatile de accesare a fondurilor europene pentru viticultura, necesitatea asocierii viticultorilor si tehnica lucrarilor manuale la vita-de-vie. Domnul Monpetite, producator si importator de produse viticole este specialist in realizarea de lucrari la vie, iar firma sa cu capital romano-francez ofera servicii in acest sens podgorenilor din Romania. Specialistul din Bordeaux a realizat si o investitie de 10 ha de vie intre Focsani si Odobesti, pe care realizeaza lucrari de intretinere", ne-a precizat directorul OJCA Vrancea, Ioan Rosu. Lucrarile seminarului vor avea loc incepind cu orele 11.00. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.