Economic

Urbis Adjud, amendata cu 10.000 lei de ITM

Camelia Stănilă
15 oct 2007 1529 vizualizări
Societatea de salubritate din municipiul de pe Trotus, Urbis SA Adjud, s-a ales saptamina trecuta cu o amenda de 10.000 lei din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vrancea.

Masina de strins gunoiul a mai facut o victima in rindul muncitorilor de la salubritate

Si aceasta dupa ce masina de strins gunoiul a mai facut o victima in rindul muncitorilor de la salubritate. Pe 5 octombrie, Costache Buhai, 22 ani, s-a accidentat in timp ce colecta sacii menajeri. Barbatul, care este muncitor necalificat cu 2 ani vechime in munca, s-a dezechilibrat si a cazut din remorca, atunci cind tractorul s-a pus in miscare. Lovitura suferita la sold a necesitat internare, insa din fericire lucrurile nu sint foarte grave. Accidentul s-a soldat cu incapacitate temporara de munca si, potrivit normelor, se cerceteaza de echipa constituita la nivelul societatii, insa ITM Vrancea a dispus in paralel si un control. Este cel de al doilea accident de munca, in mai putin de sapte luni petrecut la Urbis Adjud. "Accidentul se cerceteaza la nivelul societatii, iar procesul verbal se inainteaza spre avizare la ITM. Ei sint inca in termen pentru efectuarea cercetarilor. Fiind insa al doilea accident de munca la activitatea de salubritate de la Urbis Adjud, in 2007, soldat cu incapacitate temporara de munca, am dispus si un control pentru a stabili anumite masuri. Pentru nerespectarea legislatiei pe linia securitatii si sanatatii in munca s-a aplicat un avertisment si o amenda de 10.000 lei. Noi am constat ca nu s-au dus la indeplinire masurile de dupa primul accident, respectiv realizarea unor instructiuni proprii de lucru, evaluarea riscurilor la locul de munca, supravegherea oamenilor", a precizat Victoria Diaconu, inspectorul sef al ITM Vrancea. Procesul verbal de contraventie i-a fost inminat societatii Urbis Adjud pe 10 octombrie, astfel ca societatea a avut la dispozitie 48 de ore pentru a achita amenda la jumatate. "Nu s-a intimplat nimic grav. A fost o neatentie din partea baiatului care, desi trebuia sa coboare, a mai stat putin in remorca pentru a trece de o intersectie si s-a dezechilibrat. Nu are decit o julitura si a si fost externat din spital. Nici nu poate fi vorba de o defectiune tehnica sau despre starea utilajelor. Era un tractor cu remorca, ce sa fie stricat la remorca? Cit priveste amenda, eu nu stiu nimic, personal nu am o asemenea informatie", ne-a declarat cel care s-a ocupat de cercetarea evenimentului din partea SC Urbis SA, inginerul Dan Udrescu. Acelasi lucru l-a sustinut si directoarea ITM Vrancea."Din punctul nostru de vedere nu a fost vorba de o defectiune tehnica a utilajului, caz in care am fi putut solicita o expertizare tehnica, ci doar o manevrare necorespunzatoare. Nu e normal ca angajatii sa stea in remorca in timp ce masina merge. Cei de la Urbis trebuie sa realizeze niste instructiuni proprii, iar oamenii sa le respecte", a mai adaugat Victoria Diaconu. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.