Economic

Saloanele de infrumusetare, la control!

Cristina Palade
11 oct 2007 744 vizualizări
Saloanele trebuie sa aiba incinte separate pentru inregistrarea clientilor si pentru desfasurarea procedurilor de infrumusetare

Saloanele de infrumusetare trebuie sa-si reorganizeze spatiul si sa-si imbunatateasca serviciile oferite clientelor care se ingrijesc de frumusetea lor. Asa arata noile reglementari ale Ordinului Ministerului Sanatatii numarul 1136/2007 privind Normele de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala. Astfel ca in termen de o luna toate cabinetele de infrumusetare din judet vor trebui sa depuna toata documentatia spre autorizare la sediul Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea (ASP). "Ordinul ministerului a fost dat la 19 iulie 2007 si a intrat in vigoare in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica la 19 septembrie. Deoarece propaganda s-a facut prea putin in mass media, le mai dam un termen de 30 de zile de reamenajare a spatiilor. Dupa cele 30 de zile, daca nu au inceput procedura de depunere a actelor spre autorizare si procesul de reamenajare a spatiului, atunci vom lua decizia de inchidere a unitatilor", ne-a declarat dr. Brindusa Seciu, de la Inspectia Sanitara de Stat (ISS). Potrivit inspectorilor ISS, controalele saloanelor de infrumusetare vor viza intreg judetul. Practic, in urma schimbarilor, saloanele de infrumusetare trebuie sa aiba incinte separate pentru inregistrarea si asteptarea clientilor, pentru desfasurarea procedurilor de infrumusetare. Instrumentarul, dezinfectat si steril, trebuie pastrat in dulapuri separate si inchise, la care au acces numai persoanele autorizate. Salonul trebuie sa fie dotat cu un spatiu separat pentru depozitarea echipamentelor si materialelor utilizate pentru curatenie. Este obligatoriu ca salonul sa fie dotat cu grup sanitar, intretinut corespunzator, ca si celelalte suprafete, iar angajatii sa aiba o igiena a miinilor corespunzatoare. Potrivit noului ordin, angajatorul are obligatia de a oferi angajatilor sai cursuri de perfectionare si instruire. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.