Economic

Tescovina trebuie declarata

Doina Ganea
4 oct 2007 712 vizualizări
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a emis in urma cu doua zile Ordinul 749/ prin care inspectorii din cadrul Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) vor efectua controale la marii producatori de vin privind cantitatea de drojdie si tescovina rezultata dupa procesarea vinului.

In functie de aceasta se poate stabili si cantitatea exacta de vin produsa de vinificatori. Astfel, existind un control asupra cantitatii de tescovina rezultata, producatorii nu mai pot falsifica vinurile folosind tescovina cu adaos de apa, coloranti si zahar pentru obtinerea unor alte cantitati suplimentare de vin nenatural. Potrivit directorului Directiei de Inspectie din cadrul DADR Vrancea, liberalul Crin Constantinescu, problema rezida din faptul ca nu exista distilerii in Romania proiectate la norme europene care sa preia tescovina pentru producerea alcoolului distilat. Producatorii vor trebui probabil sa predea sau sa distruga cantitatea de tescovina si de drojdie ramasa pentru a dovedi ca nu fac alt vin din aceste subproduse. "Antrepozitarii fiscali sint obligati, potrivit acestui act normativ aparut recent, sa ne instiinteze cu 48 de ore inainte de a separa vinul de drojdie. Va fi o perioada extrem de aglomerata pentru ca toti procesatorii vor realiza aceasta operatie cam in acelasi timp, iar noi va trebui sa fim prezenti la fiecare dintre ei", a precizat Crin Constantinescu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.