Economic

Constructiile hidrotehnice, la verificat

Camelia Stănilă
25 sep 2007 599 vizualizări
Starea tehnica a constructiilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor va fi verificata la nivelul intregii tari, pina la finele lunii noiembrie, potrivit dispozitiei date de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Verificarle au demarat deja, de la inceputul acestei luni, mai intii in judetul Cluj, atit cu ajutorul expertilor din cadrul MMDD si ai Administratiei Nationale "Apele Romane", cit si cu reprezentantii Hidroelectrica, ANIF, ai comitetelor pentru situatii de urgenta, dar si ai autoritatilor locale.

Comisiile de experti vor verifica si in Vrancea modul in care au fost realizate masurile si lucrarile stabilite in cadrul verificarilor efectuate in anul 2006, starea tehnica si functionala a digurilor (asigurarea continuitatii liniilor de aparare, modul de intretinere al coronamentelor, taluzelor si rampelor de acces, verificarea concordantei dintre cotele proiectate si cele existente pentru clasa de importanta a lucrarii), starea structurilor de retentie ale acumularilor care au si rol de atenuare a viiturilor, existenta Regulamentelor de exploatare la ape mari reactualizate si a Planurilor de avertizare-alarmare pentru localitatile situate in aval. De asemenea, se va analiza starea zonelor cu eroziuni active de mal care pot pune in pericol stabilitatea liniilor de aparare sau a unor zone locuite, dar si existenta perdelelor forestiere de protectie in zonele dig-mal de la Dunare precum si modul de exploatare al acestora. Se va analiza si situatia stocurilor de materiale si mijloace de aparare existente la nivelul judetelor, precum si modul de intretinere a cursurilor de apa si sectiunile podurilor si podetelor pentru asigurarea capacitatii de scurgere a acestora, alaturi de sistemele de desecare (statii de pompare, canale). Si modul de aplicare a masurilor luate in cadrul exercitiilor de simulare va intra in vizorul hidrologilor. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.