Economic

Noi formulare pentru contributiile la buget

Camelia Stănilă
20 sep 2007 637 vizualizări
De la 1 octombrie, agentii economici vor trebui sa utilizeze un alt formular 100 pentru obligatiile de plata la bugetul general consolidat, in urma aprobarii modificarilor aduse ordinului 80/2007. Astfel, de luna viitoare, creantele fiscale vor fi defalcate, pentru a se evidentia firmele care utilizeaza plata in cont unic.

Creantele fiscale vor fi defalcate, pentru evidentierea utilizarii contului unic

Potrivit finantistilor vrinceni, platitorii de impozite, taxe si contributii care utilizeaza contul unic pentru achitarea obligatiilor la buget trebuie sa bifeze casuta prevazuta in acest scop. "Obligatiile de plata datorate la bugetul de stat pentru care se poate utiliza contul unic sint prevazute la pozitiile 1-7, 27-43, 62, 64, 67, 69 si 70 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul general consolidat. în aceasta sectiune, se vor cuprinde si facilitatile fiscale prevazute la

pozitiile 77 si 78. Platitorii care utilizeaza contul unic pentru plata obligatiilor la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale bifeaza casuta prevazuta in acest scop. La rindul «Total obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale» se inscrie totalul obligatiilor de plata reprezentind contributii sociale, prevazute la pozitiile: 44 -61, 79 din Nomenclator, contributii pentru finantarea cheltuielilor de sanatate, prevazute la pozitiile 63, 73-76, respectiv totalul sumelor declarate, inscrise la rindul 3 «Suma de plata»", se arata in comunicatul transmis de Biroul de presa al DGFP Vrancea. Firmele pot utiliza plata in cont unic doar daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: nu inregistreaza obligatii fiscale neachitate la data efectuarii platii in contul unic, depun formularul 100 in termenul legal, efectueaza plata integrala si in termen a obligatiilor datorate la bugetul de stat sau la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale. Finantistii au dat indicatii si pentru agentii economici care nu utilizeaza contul unic, ei trebuind sa evidentieze obligatiile de la pozitiile 8-26, 65, 66, 68, 71, 72, 80 si 81 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul general consolidat. "Nomenclatorul se completeaza cu rindurile 80 «Accize pentru vinuri linistite» si 81 «Accize pentru bauturi fermentate linistite, altele decit bere si vinuri». Accizele prevazute la pozitiile 80 si 81 se declara lunar de catre contribuabili, pina la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei la care se refera", mai precizeaza oficialii DGFP. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.