Economic

114 firme vrincene, pe primul loc in topul CCIA

Camelia Stănilă
15 sep 2007 821 vizualizări
250 de agenti economici au fost recompensati pentru rezultatele pe 2006, insa putini au si venit sa-si ridice premiul acordat de Camera de Comert u clasamentul nu a fost cu mult rasturnat fata de 2005, insa "din peisaj" au disparut chiar firme aflate anul trecut pe locul I

Numarul firmelor vrincene a scazut inainte de integrare, dupa cum a constatat ieri Sorin Vornic, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vrancea, cu ocazia celei de-a XIV-a editii a "Topului Firmelor". In acest an, nu mai putin de 250 societati vrincene au urcat pe podium, datorita rezultatelor obtinute in 2006. Potrivit lui Sorin Vornic, din cele 7.088 de firme care au depus bilanturi la Directia de Finante, doar 756 au indeplinit criteriile stabilite de CCIA pentru includerea in acest clasament, pornind de la cifra de afaceri si profit, si pina la eficienta utilizarii capitalului social si uman. "Am incercat sa urmarim mult mai bine activitatea pe care o realizati, in baza codurilor CAEN pe care le-ati declarat, si astfel sa ajustam erorile aparute in anii anteriori. Anul acesta ne apropiem de circa 9.000 de firme, e un numar mai scazut, insa in top au urcat mult mai multe firme decit anul trecut. Avem 114 firme aflate pe locul I, 72 pe locul II si 64 pe locul III. Ne bucuram ca unii au reusit sa se mentina in top. Pe de alta parte, firme aflate anul trecut pe locul I nu s-au mai regasit deloc anul acesta", a precizat Sorin Vornic, la inceputul premierii de ieri. Acesta a adaugat ca editia din 2008 va fi una cu totul speciala, pentru ca va reliefa mersul afacerilor in primul an de la integrarea in Uniunea Europeana.


Aceeasi oameni de afaceri in top


Din pacate, nici editia 2007 a "Topului firmelor" nu s-a bucurat de o prezenta numeroasa, doar circa 50 de afaceristi vrinceni fiind vazuti la Hotel Solar pentru a-si ridica diploma si "recompensa" pregatita de organizatorii topului. Unii din premianti au parasit sala imediat dupa decernarea diplomelor si nu au mai participat la cocktail-ul pregatit special dupa partea formala a evenimentului. Conservatorul Sorin Vornic a tinut insa sa remarce ca mult mai multi administratori si patroni de firme au venit personal la manifestare. Anul acesta, printre cei prezenti s-au numarat si oamenii de afaceri Victor Istrate sau Serban Mustea, care n-au fost vazuti la editiile anterioare. Topul celor mai profitabile firme vrincene nu s-a schimbat substantial fata de anul trecut, desi unele rocade au mai aparut intre primele 3 locuri. La categoria confectii a reaparut in top Incom-Vranco SA, care a impartit locul I cu Pandora Prod SRL, desi anul trecut suprematia a fost detinuta de Lesorste SRL. Nici in domeniul vinificatiei nu s-au produs schimbari esentiale in clasament, cel putin la intreprinderi mijlocii, unde pe primul loc s-au situat Vinexport Trade Mark SA si Trust LF Trade SRL, care anul trecut au fost, in ordine, pe locurile 2, respectiv 1. Danira Solar si Univers Nord SRL au detinut si in acest an suprematia la intreprinderi mici de constructii. La intreprinderi mijlocii, topul a fost condus la egalitate de Sibarex si General Construct, desi anul trecut cele doua firme au ocupat primele doua locuri in ordine inversa. Unii afacerisi au primit chiar si 2-3 diplome, presedintele CCIA chiar remarcind o dezvoltare a firmelor prin servicii conexe, un lucru benefic la nivelul judetului. Sorin Vornic a adaugat si faptul ca Vrancea a ramas o zona atractiva pentru investitiile straine, din numarul societatilor cu capital strain nu mai putin de 220 fiind din Italia. De asemenea, cite 35 de afacerisi din Turcia si Republica Moldova, 13 din Franta, 12 din SUA sau 5 din Liban au investit in judet. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.