Economic

Cazierul fiscal se emite pe loc

Camelia Stănilă
13 sep 2007 961 vizualizări
Firmele pot obtine cazierul fiscal pe loc, incepind din 3 septembrie, data la care au intrat in vigoare prevederile Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Astfel, eliberarea certificatului de cazier fiscal se face in prezenta contribuabilului sau a reprezentantului

acestuia, eliminindu-se termenul de 10 zile lucratoare de la data solicitarii eliberarii, cit si cel pentru situatii de urgenta, de maxim 2 zile lucratoare. Pentru obtinerea cazierului fiscal sau pentru transmiterea electronica a informatiilor din cazierul fiscal se percepe o taxa in suma de 20 lei pentru fiecare persoana, insa taxa de urgenta de 10 lei a fost eliminata. Potrivit noilor prevederi, si valabilitatea certificatului de cazier fiscal s-a marit de la 15 zile la 30 de zile de la data emiterii si numai in scopul in care a fost eliberat. De asemenea, finantistii precizeaza ca, de acum, prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie si la numirea de noi reprezentanti legali, precum si la cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul efectuarii majorarii de capital social de catre noii reprezentanti legali, asociati si actionari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.