Economic

Se pregateste Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi

Iulia Crețu
10 sep 2007 652 vizualizări
In judet sint 169 de clase terminale de la licee tehnice ai caror absolventi isi pot gasi o slujba la bursa u tinerii pot opta pentru o slujba in servicii, alimentatie sau asigurari

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortelor de Munca Vrancea anunta pe 28 septembrie organizarea Bursei Locurilor de Munca pentru Absolventii Institutiilor de Invatamint in mai multe locatii, trei urbane (Adjud, Panciu si Focsani) si patru rurale (Vulturu, Dumbraveni, Dumitresti si Valea Sarii). Agentia a trimis deja invitatii de participare atit catre tinerii care abia au iesit de pe bancile scolii, dar si catre agentii economici. Printre slujbele la mare cautare pentru tinerii absolventi ar putea fi si cele in domeniul asigurarilor, mai ales ca pe 17 septembrie se incepe oficial campania pentru alegerea unui fond de pensii privat. "Am trimis cam 600 de invitatii pentru absolventii promotiei 2007, dar si pentru o parte din 2006. Acum negociem locurile de munca pentru lunile viitoare si agentii economici ne vor transmite ofertele. La bursa ne-am dori ca agentii economici sa poata merge si in teritoriu, nu numai la Focsani. Din ceea ce am vazut noi acestia isi doresc in rindul angajatilor si absolventi, chiar daca figureaza doar cu pregatire si nu au experienta. Locurile de munca vor fi in majoritate in constructii, servicii, turism, alimentatie. Avem oferte si la nivelul companiilor de asigurari pentru agent/consilier de asigurari pentru fondul privat de pensii", ne-a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM Vrancea.


169 de clase terminale la profil tehnic


Agentia a anuntat si unitatile scolare cu profil tehnic din judet de organizarea tirgului de joburi pentru absolventi, liceele si grupurile scolare fiind arondate centrelor de desfasurare ale bursei. "Avem 169 de clase terminale de la licee cu profil tehnic si am estimat noi ca vom lucra pentru aproape 4.700 de absolventi din promotia 2007. Estimam un procent de participare de 30% si speram sa avem si rata de plasare in munca pentru cei care cauta o slujba. In 2006, la bursa similara, 26% din participanti si-au gasit un loc de munca", a declarat Marina Dantis. Potrivit declaratiilor celor de la AJOFM, multi liceeni din Focsani spun ca isi doresc sa profeseze in cu totul alte domenii decit cele in care s-au pregatit. Astfel, licee precum Grupul Scolar de Industrie Usoara sau cel de Constructii Montaj pregatesc tineri care fug de servicii in industria textila sau in constructii, domenii care au deficit de personal calificat. "Tinerii considera ca au ajuns la respectivele licee din intimplare. Peste 50% dintre absolventi spun ca-si doresc sa continue studiile si sint constienti ca lipsa de experienta este un dezavantaj in obtinerea unui job. La bursa speram sa identificam si oferte de locuri de munca si pentru absolventii de studii superioare", a adaugat Marina Dantis. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.