Economic

Orange extinde acoperirea 3G+ in Focsani

Silvia Vrînceanu Nichita
4 sep 2007 1638 vizualizări
Compania de telefonie mobila extinde reteaua de broadband mobil in zece noi orase. Pe linga lansarea noilor tehnologii, Orange Romania anunta noi investitii in zona Moldovei

Alaturi de 23 orase din tara, si Focsaniul beneficiaza de astazi de serviciile Orange 3G si 3G+, potrivit anuntului facut de Maria Patrasescu, PR Officer la Orange Romania. Pina acum, judetul Vrancea avea acoperire EDGE, care furnizeaza viteze de transfer de date cuprinse intre 120-150 kbps, de 3 ori mai mari decit prin tehnologia anterioara GPRS. Serviciile 3GA, care ofera viteze de descarcare a datelor mobile de pina la 3,6 Mbps, au fost lansate de Orange in luna iunie in primele zece orase, din Moldova doar Iasiul beneficiind de noua tehnologie broadband mobil (voce, date, semnal video). Clientii Orange pot folosi serviciile 3G+ atit pe laptop, cit si pe desktop, in locatii fixe, precum sediul companiei sau acasa. 3GA / HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) este o tehnologie de generatia 3,5G care mareste viteza de descarcare a datelor, care variaza in intervalul 1,8 "" 14,4 Mbps. Astfel, potrivit Orange, conectarea la Internet, trimiterea de e-mailuri precum si accesarea retelei interne unei companii se realizeaza mult mai rapid, transformind astfel telefonul intr-un terminal cu aplicatii multiple. Clientii cu abonamente de date mobile in valoare de 20 de euro/luna si contract pe 24 de luni primesc gratuit echipamentele de conectare: carduri de date pentru laptop sau modemuri USB pentru conectare la desktop. Cel mai mic abonament costa 5 euro lunar. "Orange a facut un nou pas in dezvoltarea retelei de banda larga si lanseaza 3G+, pentru a asigura clientilor nostri servicii de date mobile la viteza marita. Primul pas a fost facut pe 25 iunie, cind serviciul a fost lansat in primele zece orase. Prin lansarea tehnologiilor EDGE, 3G si 3G+, Orange raspunde promisiunii de a dezvolta o retea performanta, oferind clientilor sai servicii de mare viteza si variate, care transforma telefonul intr-un terminal cu multiple aplicatii si servicii mobile accesibile printr-o simpla apasare de buton. Orange a fost primul operator care a lansat serviciile video in Romania, oferind posibilitatea de a urmari videoclipuri, posturi TV live sau filme direct pe telefonul mobil", a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.


Investitii "portocalii" in Moldova


Orange face parte din grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, are 8,58 milioane de clienti in Romania si isi vinde produsele si serviciile intr-o retea de 52 de magazine, printre care si unul la Focsani. Orange a investit in tara noastra peste 1,2 miliarde de euro, iar o parte din profiturile companiei s-au intors in comunitate prin finantarea unor proiecte culturale sau sociale. La ora actuala, Orange acopera 81,28 % din teritoriul national si 95,88 % din populatie, potrivit celor declarate de Richard Moat, CEO Orange Romania, intr-o intilnire cu jurnalistii din zona Moldovei. Oficialul companiei a anuntat ca pe linga marirea suprafetei de acoperire cu banda larga, Orange va investi curind si in telefonia fixa, nu numai pentru companii, ci si pentru persoane fizice. Cit priveste zona Moldovei, in viitorul apropiat se vor deschide mai multe Orange shops-uri si in orase mai mici, in afara de cele opt existente in Botosani, Suceava, Iasi, Piata Neamt, Bacau, Focsani, Vaslui si Galati. Orange investeste si in telecentre, in colaborare cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii pentru localitatile fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie. In Moldova s-au deschis deja asemenea telecentre in Suceava (Poiana Marului) si Botosani (Padureni), iar in plan mai sint alte opt unitati in regiune. "Scopul nostru este de a oferi toate serviciile in banda larga clientilor nostri. Avem in vedere zona Moldovei, pentru ca atit cresterea companiei cit si dezvoltarea se datoreaza si cresterii de piata pe care o avem in aceasta regiune a tarii. Dorim sa aducem inovatie pe piata de telecomunicatii si sa fim mai aproape de clienti, oferind produse si servicii care sa vina in intimpinarea necesitatilor lor de comunicare. Si asta pentru ca Orange inseamna mai mult decit tehnologie, telefonie mobila sau retele GSM, este un brand creat pentru a face mai simpla comunicarea intre oameni si a aduce valoare comunitatilor in care opereaza", a mai declarat Richard Moat, CEO Orange Romania. Acesta a mai spus ca Orange are in plan sa se extinda si acolo unde concurenta este puternica si sa fidelizeze clientii motivat si de asa numitul "efect de trib" al consumatorilor care au tendinta de a se transfera in reteaua in care vorbesc rudele si prietenii lor. (Silvia VRINCEANU)


  • Cum se asculta telefoanele mobile

  • Oficialii Orange Romania sustin ca nivelul inalt de securitate al retelei de telefonie mobila nu permite interceptarea ilegala a convorbilor, in ciuda faptului ca multi romani merg pina intr-acolo incit deconecteaza bateria si chiar scot SIM-ul atunci cind poarta convorbiri amblientale confidentiale. Cu toate ca nu s-a dovedit a fi prea generos in declaratii cu privire la acest subiect, Richard Moat, CEO Orange Romania, sustine ca interceptarile, putine la numar, se fac doar in urma unor hotariri judecatoresti si se refera la chestiuni ce tin de securitatea nationala. Cit priveste interceptarea comunicatiilor de catre hackeri, oficialii Orange sustin ca "teoretic este posibila", insa practic este foarte greu datorita faptului ca echipamentul este extrem de scump iar compania investeste permanent in protejarea si criptarea retelei. Constitutia Romaniei reglementeaza dreptul persoanelor fizice de a comunica, indiferent de mijloace, fara ca gindurile si opiniile lor sa fie cunoscute de altii, cenzurate sau facute publice. Legea privind Siguranta Nationala si Codului Penal incrimineaza faptele de "detinere, confectionare sau folosire ilegala de mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor, precum si de culegere si transmitere de informatii cu caracter secret ori confidential, prin orice mijloace, in afara cadrului legal". Asemenea fapte constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani.


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.