Economic

Vrincenii, indemnati la cresterea caprelor

Doina Ganea
31 aug 2007 1933 vizualizări
In strategia de dezvoltare agricola a judetului un loc important il ocupa ramura zootehniei in care Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala ar dori sa se amelioreze cu preponderenta rasele de carne de vita.

DADR propune introducerea a doua rase de carne, "Charolaise" si "Chianina", concomitent cu refacerea izlazurilor comunale potrivit normelor UE. "Aceasta ar insemna un impact social deosebit in conditiile in care fermierul are unde sa se duca si sa isi creasca animalele usor. Sa le duca la o pasune infiintata cu gard electric, cu puturi forate, cu tancuri de preluarea laptelui la iesirea de pe izlaz. In acest fel omul nu se mai chinuie cu laptele in mina pe strazi, sa-l duca la procesatori sau pe piata. Aceasta ar fi o solutie de rezolvarea problemelor din zootenie dar care sa cuprinda in acelasi timp introducerea raselor de carne, refacerea izlazurilor si preluarea laptelui in conditii corespunzatoare normelor europene" a spus directorul Costica Neata. In opinia sefului DADR, si infiintarea de ferme de crestere a caprelor ar fi rentabila. "Acest lucru nu se va putea face oriunde, ci numai in zonele colinare, unde sint albii de riuri. Aceasta tehnologie trebuie combinata si cu o crestere intensiva la iesle", a mai declarat Neata. O alta propunere are in vedere repopularea complexelor de porci din judet care nu au mai functionat dupa 1989 cu ajutorul investitorilor straini. (Doina Ganea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.