Economic

Contabilitatea firmelor, doar cu persoane avizate

Camelia Stănilă
29 aug 2007 771 vizualizări
Chiar si firmele mici sint obligate sa-si tina contabilitatea cu persoane specializate in domeniu, administratorul nemaiputind semna singur bilanturile anuale, cum era prevazut in varianta anterioara a Legii contabilitatii nr. 82/ 1991.

Potrivit modificarilor aduse actului normativ, publicate in Monitorul Oficial din 27 iulie, contabilitatea poate fi condusa intern, prin departamente distincte, cu personal licentiat (studii economice superioare), dar si pe baza de contracte de prestari servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu persoane fizice sau juridice, autorizate conform legii, adica membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). "Raspunderea pentru activitatea contabila revine directorului economic, contabilului sef sau altei persoane imputernicite, impreuna cu personalul din subordine. In cazul prestarilor de servicii, responsabilitatea revine persoanelor in cauza, conform legii si prevederilor contractuale. Conform noilor reglementari, administratorul nu mai are dreptul de raspundere pentru tinerea contabilitatii, ceea ce inseamna ca nu va mai putea semna singur situatiile financiare anuale", a precizat Liliana Manescu, director executiv al filialei Vrancea a CECCAR. Cei mai nemultumiti de prevederile noii Legi a contabilitatii sint firmele mici, care pina acum nu erau obligate sa tina contabilitate interna sau externa, pina la o anumita cifra de afaceri. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.