Economic

Pietarii vor conditii mai bune si chirii mai mici

Mihai Boicu
29 aug 2007 564 vizualizări
Comerciantii din Piata Moldovei au dat ieri piept cu autoritatile locale la sedinta Comisiei de Dialog Social care a avut loc dimineata la Prefectura.

Ei spun ca nu pot folosi casele de marcat si cintarele electronice din lipsa de electricitate

Tirul verbal a fost indreptat in special asupra viceprimarului George Mardare, cel care raspunde de Administratia Pietelor si de activitatea agentilor economici din municipiu. Pietarii s-au plins ca vor sa respecte conditiile impuse de Uniunea Europeana pentru comercializarea produselor alimentare la mesele pe care le au inchiriate, insa spun ca nu au conditiile necesare si primesc amenzi dupa amenzi. "Sint obligatorii casele de marcat, cintare electronice, frigidere, dar nu este curent electric", s-a plins unul dintre comercianti. Pietarii au spus ca isi pot construi singuri chioscurile, potrivit unui proiect tip, in cadrul actiunii de modernizare a Pietei Moldovei. In replica, viceprimarul George Mardare a spus ca pe mesele din Piata Moldovei pot fi vindute doar acele produse care sint permise de autoritatile sanitar-veterinare. "Pentru casele de marcat si cintare sint baterii", a spus viceprimarul Focsaniului. Comerciantii s-au plins si de chiriile mari, la care viceprimarul a replicat ca la licitatiile organizate pentru o boxa s-a licitat pina 7.800 lei, iar pentru o simpla masa pina la 4.500 lei. Cu toate acestea, pesedistul George Mardare le-a promis comerciantilor ca ii asteapta la el pentru a intocmi un proiect de hotarire de scadere a cuantumului chiriilor, care sa fie supus in viitor dezbaterii Consiliului Local. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.