Economic

Mara se transforma in Gima, nu in Billa

Silvia Vrînceanu Nichita
27 aug 2007 2052 vizualizări
Grupul de firme Rosca aduce supermarketul Gima in centrul Focsaniului u pe strada Marasesti se va infiinta un nou Penny Market u cele doua supermarketuri s-au inchis de azi noapte

Rasturnare de situatie in afacerea preluarii celor doua supermarketuri Mara de catre concernul german Rewe. Cum ambele magazine au avut nu mai putin de cinci pretendenti, omul de afaceri Vasile Rosca a decis sa bata palma cu o divizie a grupului german Rewe pentru supermarketul Mara 2, de pe strada Marasesti, si cu grupul Fiba din Turcia pentru centrul comercial din centrul orasului, care va fi transformat curind in supermarket Gima. Cele doua centre comerciale s-au inchis din aceasta dimineata si isi vor schimba fata in urmatoarele doua luni. "Am semnat cu Gima pentru supermarketul Mara 1 si cu Penny Market pentru Mara 2. Au fost patru companii cu care am purtat negocieri si am ales cea mai avantajoasa oferta. Noi le multumim foarte mult clientilor nostri, pentru ca am avut satisfactii foarte mari in afacerea aceasta, datorate lor. Am credinta ca cei care vin dupa noi sint niste operatori mai puternici si mai buni decit noi. Cumpara mai bine produsele, pentru ca au o putere mai mare de negociere, si la raft ar trebui sa se simta", ne-a declarat Laurentiu Tigaieru Rosca, manager in cadrul grupului de firme Rosca. Acesta nu a dorit sa faca publica suma pentru care s-au inchiriat cele doua locatii, dar a lasat sa se inteleaga ca a facut o afacere foarte buna. Magazinele grupului Rosca aveau un rulaj de peste 30 de miliarde de lei vechi si un portofoliu de 3.600 de clienti. Cea mai buna cota de piata o avea fara indoiala Mara 1, dat fiind ca este amplasat intr-o zona intens populata a orasului. Avantajul tinea si de faptul ca magazinul era deschis non stop. De supermarket-urile Rosca mai erau interesati cei de la grupul olandez Spar, care detine o retea de 10 magazine in Romania, dar si lantul german Lidel.


Fiba si Rewe vor sa cucereasca piata


Gima, unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Turcia, detinut de Fiba Group, doreste sa isi consolideze pozitia pe piata romaneasca de retail. In acest sens, locatia din Focsani va fi amenajata in timp record, pina la 15 octombrie. In interiorul supermarketului din Mara 1 va fi deschisa si o patiserie, care va avea la vinzare inclusiv piine proaspata. De altfel, noii locatori promit o ambianta cit mai placuta si peste 18.000 de produse de larg consum la preturi bune. Principalul actionar al lantului Gima detine si cele doua complexuri comerciale de tip mall din Bucuresti, dar are participatii si in domeniul financiar, leasing, precum si in brokeraj. Compania a deschis primul magazin in Romania in 1999, in cadrul complexului Bucuresti MALL. In ceea ce priveste locatia de pe strada Marasesti, aici va functiona un supermarket Penny Market, de tip discounter, dezvoltat de o firma din grupul german de firme Rewe, care detine lanturile de supermarketuri Billa, magazinele Penny si Penny XXL si reteaua cash&carry Selgros Romania. Noul magazin va fi gata in jurul datei de 15 noiembrie. Detaliile transferului si soarta angajatilor vor fi discutate astazi, intr-o sedinta convocata de conducerea grupului Rosca. Cert este ca marfa nevinduta se va intoarce la furnizori de astazi, dupa care se va face predarea spatiilor. "In mod evident, in ultimele saptamini s-au creat unele nemultumiri din partea clientilor, dar este un proces normal care isi urmeaza cursul. Speram ca acest inconvenient sa fie cit mai scurt cu putinta si toata lumea sa fie multumita. Cei de la Gima sint interesati sa deschida foarte repede", ne-a mai spus Laurentiu Tigaieru Rosca. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.