Economic

Inghetata - deliciu sau pericol?

Mihaela Beșleagă
27 aug 2007 762 vizualizări
La o unitate din Focsani s-a constatat vinzarea de înghetata în ambalaje deteriorate, murdare si neetanse, cu continut scurs

Vara este anotimpul in care multi dintre noi ne racorim cu o inghetata. De multe ori insa, nu ne imaginam ca acest produs poate sa fie periculos pentru sanatatea noastra. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a desfasurat in ultima perioada o actiune tematica de control pentru verificarea modului de comercializare, transport, depozitare si de etichetare a inghetatei. La o unitate de distributie din Focsani, respectiv SC Acvila Impex SRL, s-a constatat comercializarea de inghetata in ambalaje deteriorate, murdare si neetanse, cu continut scurs, decor modificat, cu semne evidente ale unor procese repetate de decongelare - recongelare si ale unei manipulari necorespunzatoare. Pentru deficientele constatate, inspectorii au dispus oprirea temporara de la comercializare a 28.000 de kg de inghetata, in valoare de 363.000 lei, pina la remedierea neconformitatilor constatate si oprirea definitiva si scoaterea de la comercializare a 208 kg de inghetata, in valoare de 3.800 lei, care era improprie consumului. In privinta consumului de inghetata, inspectorii OPC sfatuiesc consumatorii sa fi atenti la conditiile de depozitare, atit in magazinul de desfacere cit si la domiciu si sa nu cumpere produse cu sussiciuni de decongelare. "Nu achizitionati produse la care constatati ca ambalajul este murdar sau nu este inchis etans; acordati atentie deosebita datei durabilitatii minimale; refuzati produsele care prezinta data durabilitatii minimale modificata, depasita sau pe care nu este inscrisa data durabilitatii minimale; la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs", se arata in recomandarile inspectorilor OJPC. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.