Economic

Firmele de panificatie nu au scapat de controale

Camelia Stănilă
23 aug 2007 704 vizualizări
Firmele de morarit - panificatie din judet nu au scapat nici in aceasta saptamina de controalele mixte ale Garzii Financiare, Politiei si Directiei pentru Agricultura, tematica impusa de premierul Calin Popescu Tariceanu urmind a fi finalizata abia pe 25 august.

Din totalul celor 78 de firme verificate de Garda Financiara de la inceputul lunii, 25 au fost de panificatie, in acest domeniu fiind aplicate 17 amenzi in valoare de 22.900 lei, din care s-au incasat efectiv 8.550 lei, la care s-au adaugat si confiscari in valoare de 300 lei. Tematica de control a fost foarte variata, fiind verificate atit documentele financiar-contabile, cele privind sediul firmei, autorizatia spatiilor de depozitare a produselor agricole, respectarea conditiilor de comercializare a cerealelor, existenta avizelor de expeditie, facturilor fiscale, realitatea si legalitatea datelor inscrise in documentele de evidenta, inclusiv a stocurilor si materiilor prime etc. Inspectorii au verificat chiar si suprafetele insamintate, pentru a vedea daca griul recoltat se regaseste in documente. "Deficientele constatate au fost de natura financiar-contabila, nu au fost cazuri in care sa confiscam stocuri. Verificarea tematica nu este insa finalizata. Nu este exclus ca aceasta activitate sa devina una permanenta, pentru ca este in vizorul Guvernului. Probabil s-a dorit sa se stie exact stocurile de cereale", a precizat Adrian Buzdrug, comisarul sef al Garzii Financiare. Desi s-au verificat si tarifele practicate pentru prestarile servicii in domeniul panificatiei-moraritului, seful Garzii Financiare spune ca nu se poate stabili daca pretul piinii este prea mare, spre exemplu, odata ce costurile producatorilor sint justificate prin documente. Potrivit lui Adrian Buzdrug, doar Guvernul poate lua o hotarire in privinta stabilirii unor preturi minimale sau maximale in acest sector. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.