Economic

98% din patroni tin evidenta salariatilor

Camelia Stănilă
21 aug 2007 790 vizualizări
98% din agentii economici vrinceni si-au intocmit Registrele generale de evidenta a salariatilor in format electronic, potrivit ultimelor controale efectuate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).

In evidentele institutiei exista 5.389 de angajatori care au aceasta obligatie, insa doar 5.292 au si indeplinit-o. Sapte agenti economici au si fost sanctionati cu amenzi in valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor impuse de H.G. 161/2006-7. "Este necesar ca angajatorii care nu si-au infiintat Registrele generale de evidenta a salariatilor in format electronic sa se prezinte la ITM in vederea intrarii in legalitate, in caz contrar risca amenzi intre 2.000 si 5.000 lei. Desi a fost reglementata procedura de transmitere on-line a registrelor, doar 350 de angajatori au solicitat obtinerea parolei de acces si doar 150 au utilizat aceasta metoda de transmitere a registrelor si declaratiilor. ITM ofera si consultanta pentru transmiterea electronica, care economiseste timp si evita aglomeratia de la ghisee", arata Victoria Diaconu, inspector sef al ITM. Controalele din perioada 1-17 august, efectuate la 68 de angajatori, au dus si la identificarea a 8 patroni care utilizeaza "munca la negru". Pentru primirea la munca fara documente legale a 13 persoane, acestia s-au ales cu sanctiuni contraventionale totalizind 20.000 lei. Alti 6 angajatori au primit amenzi de 9.000 lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la orele suplimentare si repausul saptaminal. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.