Economic

Finantistii stau cu ochii pe evaziune

Camelia Stănilă
10 aug 2007 550 vizualizări
Organele de control ale Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea sustin ca stau permanent cu ochii pe evazionisti, pentru a determina cresterea gradului de conformare voluntara, intarirea disciplinei financiar-fiscale si contabile si reducerea arieratelor la buget.

Astfel, finantistii au efectuat in luna iulie 357 de actiuni de control la persoane juridice si fizice, urmarind modul in care sint aplicate reglementarile legale privind calcularea, evidentierea impozitelor, taxelor si a altor obligatii fiscale fata de bugetul general consolidat, realitatea si legalitatea sumelor negative din deconturile de taxa pe valoarea adaugata cu optiune de rambursare. Ca urmare a inspectiilor, veniturile stabilite suplimentar la bugetul general consolidat s-au ridicat la 2.570,43 mii lei, din care 2.232,19 mii lei au constituit diferente de impozite, taxe, contributii si fonduri stabilite peste cele inregistrate de operatorii economici in evidenta contabila. De asemenea, a fost atrasa suma de 160,86 mii lei din accesorii aferente debitelor stabilite suplimentar, 158,7 mii lei din amenzi contraventionale si 18,68 mii lei din confiscari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.