Economic

Inghetata, la control!

Mihaela Beșleagă
10 aug 2007 623 vizualizări
Una dintre tematicile de control ale inspectorilor sanitari veterinari în aceasta perioada vizeaza unitatile de productie, depozitare si comercializare a înghetatei.

Vrincenii pot sa manince linistiti inghetata

în cazul in care nu sint respectate normele de igiena, riscul de aparitie a toxiinfectiilor alimentare este mare, datorita cresterii semnificative a consumului de inghetata in perioada estivala. Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au verificat, in perioada 27 iulie "" 6 august 738 de unitati de desfacere si fabricare a inghetatei. La nivelul judetului Vrancea, inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au controlat trei depozite, care deservesc unitatile de desfacere din intreg judetul. Potrivit purtatorului de cuvint al DSVSA, nu s-au constatat nereguli la nici unul dintre aceste depozite. "Desfasuram controale permanente la toate unitatile de productie, depozitare si comercializare a inghetatei din judet. Am verificat cele trei mari depozite de inghetata de la nivelul judetului nostru, la care nu am constatat nici o deficienta. Cit priveste transportul, se respecta lantul frigorific, temperaturile si conditiile optime. De asemenea, nici la desfacere nu s-au constatat nereguli", ne-a precizat purtatorul de cuvint al DSVSA Vrancea, Iulian Cucoli. în urma neconformitatilor constatate la nivel national, s-au aplicat 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 95.200 lei si s-au confiscat 218 kg inghetata, in valoare de 1.540 lei. Principalele deficiente constatate au fost: depozitarea inghetatei fara respectarea criteriilor de compatibilitate, neasigurarea temperaturilor de pastrare inscriptionate pe etichete, depozite neigienizate, comercializarea inghetatei dupa ce a fost decongelata si recongelata. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.