Economic

Nu vom face rabat de la procedurile de executare silita

Camelia Stănilă
7 aug 2007 745 vizualizări
Eugen Ciorici, vicepresedinte al ANAF, a anuntat infiintarea unor centre de asistenta a contribuabililor, in mai multe judete

Finantistii vrinceni mai trebuie sa lucreze pe partea de administrare a veniturilor statului, indeosebi la recuperarea obligatiilor prin metode de sechestru pe bunuri imobile. Aceasta este recomandarea facuta de Eugen Ciorici, fostul director al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, care de doua luni este vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), responsabil cu colectarea veniturilor la bugetul general consolidat. "Vrancea se vede in mare parte bine, de la ANAF. Mai trebuie lucrat pe partea de administrare a veniturilor, la recuperarea obligatiilor prin metode de sechestre pe bunuri imobile, lucru valabil de altfel pentru toate judetele. Trebuie imbunatatita colectarea pe tot ce inseamna sume din TVA si accize, in special. Se stie ca de la 1 iulie, activitatea de supraveghere a trecut la nivelul Vamii, iar pe parcurs va trece si partea accizelor", a mentionat Eugen Ciorici. De altfel, acesta a anuntat si infiintarea unor centre de asistenta a contribuabililor, in primele judete care vor reusi sa preia spatii in contul creantelor inregistrate de agentii economici. "Incercam sa creem un cadru favorabil dezvoltarii societatilor, dar nu vom face rabat de la procedurile de executare silita. Dorim o colaborare activa cu mediul economic si facem tot posibilul pentru a aduce la buget sumele necesare desfasurarii activitatilor sociale sau pentru administratiile locale de la nivelul judetelor", a mai adaugat vicepresedintele ANAF.


Plata in cont unic, pentru bun-platnici


Eugen Ciorici a precizat ca de la 1 septembrie va fi pusa in aplicare procedura platii in cont unic pentru contribuabilii cu comportament fiscal adecvat, ceea ce va duce la simplificarea colectarii banilor la buget. "Plata in cont unic vine in ajutorul contribuabililor care la data intrarii in vigoare a procedurii nu au obligatii fiscale si platesc integral si la termen toate obligatiile. Practic, acesti contribuabili vor face doar doua ordine de plata, in loc de 14 sau 16 cit au in prezent, unul la bugetul de stat si unul in contul contributiilor. Speram ca aceasta procedura sa se adreseze unui segment cit mai larg de agenti economici. Depinde doar de ei pentru a se incadra in aceste prevederi", a mai afirmat Eugen Ciorici.


Ritm mult mai alert


Fostul director al Finantelor vrincene ne-a declarat ca s-a acomodat bine cu noile responsabilitati, chiar daca ritmul de lucru este mult mai intens. "In aceste doua luni m-am acomodat cu activitatile din cadrul ANAF, chiar daca ritmul este cu totul altul. Este mult mai alert, si din cauza ca Ministerul este implicat in toate sectoarele economice, la orice intilnire fiind prezent si un reprezentant al ANAF. La nivelul institutiei exista si o cu totul alta disciplina, decit la nivel teritorial. Nu avem un program non-stop, dar se respecta intru totul termenele", ne-a marturisit Eugen Ciorici. Reamintim ca la sfirsitul lunii mai, acesta a predat stafeta DGFP Vrancea, institutie in care activa inca din 1987, pentru a accepta una din cele trei functii de vicepresedinti din cadrul ANAF. Eugen Ciorici a ajuns astfel in subordinea ministrului Economiei si Finantelor Varujan Vosganian, cu care de altfel a fost si coleg de scoala, la Colegiul "Al. I. Cuza" din Focsani. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.