Economic

Finantistii se grabesc cu executarile

Camelia Stănilă
4 aug 2007 828 vizualizări
In primul semestru al acestui an s-au incasat 43,48 milioane lei prin execurari silite, cu 65,79% mai mult decit anul trecut

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea si-au facut o prioritate din executarile silite, atit pentru a preveni formarea de noi arierate la buget, cit si pentru a-si recupera datoriile inaintea altor creditori. In primul semestru din 2007 s-au incasat nu mai putin de 43,48 milioane lei prin execurari silite, cu 65,79% mai mult decit in perioada similara a anului trecut. Suma reprezinta 15,6% din totalul incasarilor la bugetul general consolidat, aceasta ponderea fiind de asemenea in crestere. "Se urmareste o interventie rapida in cadrul actiunii de prevenire a formarii arieratelor fiscale, pentru a se evita devansarea de catre alti creditori a actiunilor de recuperare si pentru impiedicarea contribuabililor de a-si organiza insolvabilitatea. Prin activitatea executarii silite se urmareste sa se obtina rezultate cit mai avantajoase, tinind cont de interesul legitim si imediat al creditorului, dar si respectarea drepturilor debitorului si cresterea veniturilor la bugetul general consolidat", precizeaza reprezentantii DGFP, prin intermediul unui comunicat de presa. Astfel, in primele 6 luni ale anului, s-au comunicat somatii totalizind suma de 71,56 milioane lei, s-au instituit popriri pe conturi bancare de 20,76 milioane lei, popriri pe venituri la terti de 2,31 milioane lei, s-au pus sechestre pe bunuri mobile valorind 1,99 milioane lei si pe bunuri imobile de 330 mii lei. Finantistii spun ca au dat curs prevederilor Instructiunilor privind procedura de angajare a raspunderii solidare, astfel ca se vor indrepta asupra persoanelor care au determinat intrarea in stare de insolvabilitate a unui agent economic. "De la inceputul anului 2007, organele de executare au verificat la debitorii existenti daca sint indeplinite conditiile de atragere a raspunderii si, unde a fost cazul, au procedat la intocmirea documentatiilor si la inaintarea lor in vederea emiterii deciziilor", mai spun finantistii vrinceni. O alta sursa de venituri la buget o reprezinta si valorificarea bunurilor confiscate si intrate in patrimoniul statului. In semestrul I 2007, din bunurile in valoare de 40,68 mii lei au fost valorificate produse de 19,99 mii lei, atit prin desfacere prin magazinul propriu, cit si prin vinzare directa. Astfel, gradul de valorificare s-a ridicat la 61,67%. "Mentionam ca, in semestrul I 2007 au fost efectuate si atribuiri cu titlu gratuit in valoare de 8,27 mii lei", se mai arata in comunicatul DGFP Vrancea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.