Economic

Scrisori mai scumpe

Camelia Stănilă
2 aug 2007 579 vizualizări
Incepind de ieri, trimiterile postale interne sint mai scumpe, o scrisoare simpla ajungind la 80 bani, fata de 50 bani cit era pina acum.

Posta a majorat tarifele pentru serviciile interne, incepind cu 1 august

O scrisoare intre 21 si 50 de grame costa de acum 1 leu si 10 bani, iar una intre 51 si 100 grame ajunge la 1 leu si 40 bani. Pentru recomandata se va plati suplimentar 1 leu, in timp ce tariful pentru coletarie a fost majorat la 1 leu pentru inregistrare si 1 leu, pe kg. Tarifele postale din sfera serviciului universal au fost majorate de la 1 august pentru a acoperi cheltuielile, mai mari decit preturile practicate. Potrivit oficialilor Postei Romane, ultima modificare a acestor preturi s-a facut in august 2004, in baza costurilor aferente in 2003, astfel ca, desi o scrisoare a fost taxata pina acum la 0,5 lei, costul real pentru prestarea serviciului e de peste 0,98 lei. Reprezentantii Postei precizeaza si faptul ca majorarea de tarife la serviciile interne a determinat scumpirea a 48 de servicii concurentiale, printre care si Infadres si Acte de Procedura. "Avind in vedere ca procesul tehnologic al serviciului de corespondenta, inclus in sfera serviciului postal universal, este identic cu cel al serviciului de trimitere de publicitate prin posta Infadres, ceea ce inseamna aceleasi costuri, compania a decis ca de la 1 august 2007 sa fie majorate si tarifele pentru Infadres, limitindu-se astfel pierderile. Spre deosebire de serviciul de corespondenta, scutit de TVA, Infadres are inclus in pret si TVA, contravaloarea taxei pe valoarea adaugata putind fi recuperata de clientii persoane juridice carora li se adreseaza acest serviciu", se arata intr-un comunicat al Postei Romane. Pentru serviciul "Valoare declarata", tariful per trimitere a ramas neschimbat, respectiv 0,8% din valoarea declarata aferenta serviciului postal solicitat. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.