Economic

Aplicatii imbunatatite pentru declararea tranzactiilor

Camelia Stănilă
23 iul 2007 608 vizualizări
Finantistii pun la dispozitie, gratuit, noile aplicatii informatice necesare depunerii declaratiilor recapitulative privind tranzactiile de bunuri:

Declaratiile trebuie depuse pina pe 25 iulie

390 - Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri si 394 - Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national. Acestea sint disponibile atit la sediul administratiilor fiscale, cit si pe Portalul ANAF, http://anaf.mfinante.ro, modul "Asistenta contribuabililor", submodul "Programe utile". Programele de asistenta au suferit si imbunatatiri comparativ cu versiunile anterioare. Astfel, versiunea 1.02 a programului pentru Declaratia informativa 394 permite introducerea, in coloana TVA, a valorii 0, astfel ca agentiile de turism sau alte entitati care aplica regimurile speciale prevazute la art.1521 si art.1522 din Codul Fiscal, au posibilitatea sa cuprinda in declaratie si facturile emise/primite cu mentiunea "TVA inclus". "Astfel, in coloana «baza impozabila totala» se inscrie valoarea totala inscrisa pe factura. In coloana «Taxa pe valoarea adaugata totala» se inscrie 0 (zero)", explica finantistii. Pentru Declaratia recapitulativa 390 este disponibila versiunea 1.03 a programului, care permite o verificare a codurilor de inregistrare in scopuri de TVA. "în scopul evitarii erorilor de completare a declaratiei, in ceea ce priveste codurile de inregistrare in scopuri de TVA ale partenerilor de tranzactii, contribuabilii sint obligati sa verifice mai intii, utilizind programul de asistenta, fisierele create cu aplicatii proprii. Aceasta verificare va asigura corectitudinea codurilor, in sensul respectarii lungimii maxime de 12 caractere. în cazul in care codurile de inregistrare in scopuri de TVA sint mai lungi de 12 caractere, programul de asistenta nu va permite listarea", precizeaza reprezentantii DGFP Vrancea. La primirea declaratiei, organul fiscal va controla daca s-au respectat prevederile de mai sus, prin verificarea codului de bare atasat de programul de asistenta la listare. în cazul in care declaratia nu a fost listata conform indicatiilor, nu va fi primita, contribuabilul fiind indrumat sa completeze un nou formular. Declaratiile trebuie depuse pina pe 25 iulie. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.