Economic

Oamenii de afaceri cer drumuri circulabile

Mihai Boicu
28 iun 2007 631 vizualizări
Oamenii de afaceri cer autoritatilor judetene si centrale sa repare de urgenta drumul judetean dintre Valea Sarii si Nereju, precum si cel dinspre Nistoresti u Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii a venit cu peste 80 de semnaturi ale agentilor economici din Muntii Vrancei la sedinta de ieri a Comisiei de Dialog Social pentru a sustine demersul u Consiliul Judetean sustine ca nu are bani si ca nu poate decit sa plombeze gropile daca nu vor veni alte fonduri

Starea dezastruoasa a drumului care face legatura intre Valea Sarii - Naruja - Paltin - Spulber - Nereju, despre care Ziarul de Vrancea a relatat pe larg in urma cu o saptamina, i-a determinat pe oamenii de afaceri din Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii sa inceapa o campanie de determinare a autoritatilor judetene, dar si centrale, sa repare DJ 205 D. La solicitarea lui Ion Roman, presedintele PIMM, subiectul a intrat pe ordinea de zi a sedintei de ieri a Comisiei de Dialog Social de pe linga Prefectura. Cotidianul nostru a relatat despre problemele locuitorilor din muntii Vrancei, ceea ce a determinat o reactie vehementa si jignitoare a lui Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean, institutie care administreaza DJ 205 D, DJ 205 M si alte drumuri montane, fata de redactorul sef al Ziarului de Vrancea, Silvia Vrinceanu, care a semnat articolul cu pricina. Iata insa ca si oamenii de afaceri vor ca reteaua de drumuri sa fie refacuta. De mentionat ca Ion Roman cunoaste bine chiar pe pielea lui ce inseamna drumul prin gropile din DJ 205 D, deoarece are o pensiune in satul Prahuda, comuna Paltin. Pe 20 mai, PIMM a lansat un apel catre agentii economici din zona de munte, prin care acestia sa se alature protestului la adresa modului in care inteleg autoritatile judetene si locale sa se preocupe de refacerea si repararea infrastructurii rutiere. "Apelam la organismele statutului roman de a interveni de urgenta in refacerea-reconstruirea acestui drum, construit in anii 1960 - 1965, care este nefunctional, plin de cratere, rupturi, gropi si bolovani, ca in epoca primitiva", se arata in protest. PIMM atrage atentia ca activitatea economica este la pamint, populatia nu se poate aproviziona decit cu mare greutate, masinile de pompieri si salvare nu ajung decit cu mare intirziere la destinatie, iar turistii se intorc din drum cind ajung in aceasta zona. "CJ ne-a informat ca a inceput reparatiile si ne-au asigurat ca vor continua, iar eu personal am solicitat ca drumul sa nu se cirpeasca, ci sa se faca o reparatie capitala cu fonduri europene. Am propus ca DJ Valea Sarii - Naruja - Paltin - Nereju sa fie trecut in categoria drumurilor nationale si chiar sa fie numit drum european, pentru ca in anul 2007 nu mai puteam circula pe drumul carutelor", a spus Ion Roman. Acesta a solicitat la Comisia de Dialog Social ca Prefectura, care poate obtine fonduri de la Guvern, si Consiliul Judetean sa repare urgent acest drum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.