Economic

OPC a controlat sucurile din judet

Cristina Palade
20 iun 2007 651 vizualizări
In Piata Moldovei, sucurile erau tinute sub dogoarea soarelui

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au aplicat 12 avertismente si noua amenzi in valoare de 27.900 lei, in perioada 5 - 15 iunie, celor 20 de producatori si comercianti de bauturi racoritoare din judet care au fost verificati. Astfel, din cei 50.840 litri de bauturi racoritoare verificati, 15.310 litri au fost gasiti cu diferite abateri. In urma controlului realizat in reteaua de distributie si comercializare a produselor, inspectorii au dispus oprirea definitiva de la comercializare si retragerea din consum a 36 de litri bauturi racoritoare, in valoare de 109,6 lei, precum si oprirea temporara de la comercializare a 15.274 litri, in valoare de 10.641 lei, din cauza unor abateri de informare si etichetare. La patru firme s-au gasit bauturi racoritoare expirate, care au fost retrase de pe piata, iar la alti cinci operatori economici sucurile nu aveau afisate preturile practicate la vedere. "In acest caz au fost oprite temporar de la comercializare, pina la eliminarea deficientelor, 504 litri bauturi, operatorii fiind sanctionati contraventional", ne-a spus Dumitru Dila, directorul OPC. Inspectorii au mai descoperit cinci operatori economici din Piata Moldovei care nu respectau conditiile de pastrare si depozitare a bauturilor racoritoare la o temperatura de maximum 20 de grade Celsius, motiv pentru care au fost amendati. "Inspectorii incearca sa fie cit mai aproape de consumatori, mai ales tinind cont de temperaturile toride cu care ne confruntam zilele acestea. Ma refer la atentia pe care consumatorii o acorda modului de depozitare si temperaturile la care sint tinute o serie de produse", ne-a mai declarat Dumitru Dila. Inspectorul sef al OPC a precizat ca astfel de controale se vor intensifica in perioada urmatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.