Economic

Vinzari profitabile la Agroexpo 2007

Doina Ganea
18 iun 2007 746 vizualizări
La tirgul de utilaje agricole s-au facut vinzari de peste 600.000 de lei, organizatorii spunind ca fiecare expozant a vindut ceva u la inchiderea tirgului toti participanti au fost premiati de organizatori

A doua editie a Tirgului de utilaje si echipamente agricole desfasurat dupa 1989 in Vrancea, "Agroexpo 2007", a fost considerat un succes de catre organizatori. Asa cum au declarat reprezentantii acestora, vicepresedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura, Romeo Seciu si directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Costica Neata, nimeni nu a plecat de la Focsani fara a negocia macar un contract de achizitie. La decernarea premiilor de participare, care au fost acordate ieri la Restaurantul Intim, tuturor firmelor prezente, participantii au promis ca vor reveni. Printre cele 20 de firme premiate de catre origanizatori se numara si Ilimar SRL, producator de plante ornamentale, care apartine liberalului Catalin Kanty Popescu. De altfel, la fel de interesat de organizarea tirgului s-a aratat si ministrul agriculturii Traian Remes, care a inaugurat vineri la Focsani cea de a doua editie "Agroexpo 2007" "Tirgul mi s-a parut interesant, si nu mi-o luati in nume de rau, dar exista tirguri cu traditie, cu o gama mai variata de utilaje. Am inteles totusi ca fiind la editia a II a, tirgul este inca in dezvoltare. Chiar daca unii vor spune la sfirsit ca au vindut mai putin decit anul trecut, sa stiti ca pina la sfirsitul acestui an vinzarile vor fi mai bune decit anul trecut, pentru ca va exista o stimulare formidabila si vor intra in derulare fondurile structurale, care in anul acesta si anul viitor vor fi mai mari decit tot ce a putut oferi pina acum SAPARD", a declarat, cu prilejul inaugurarii tirgului de utilaje, ministrul Traian Remes. Cea mai plina zi a Tirgului de utilaje "Agroexpo 2007", care s-a desfasurat in zona supermarketului Dedeman in perioada 15-17 iunie, a fost ieri, cind numarul vizitatorilor a fost foarte mare si cind s-a "baut" aldamasul viitoarelor contracte. "Fata de anul trecut tirgul a mers mai bine, daca este sa privim numai din perspectiva vinzarilor. Pina acum s-au realizat vinzari de peste 6 miliarde de lei vechi si multe contracte care se vor derula in continuare in urma acestui tirg. Sub aspectul prezentei au venit firme mult mai pregatite fata de anul trecut. Cei de la Dedeman ne-au promis si anul urmator sprijin, asigurindu-ne ca vom avea un spatiu mult mai mare pentru standuri. Speram ca la anul sa avem si participare internationala pentru ca am luat legatura cu firma din Franta si s-a aratat interesata sa expuna", a declarat Costica Neata, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.


Vinzari de utilaje de peste 600.000 lei


Cele mai apreciate utilaje expuse la "Agroexpo 2007" au fost tractoarele mari si utilajele mici pentru viticultura. Din cele doua tractoare mari vindute unul a fost de la Fender si celalalt a fost un tractor "Same" de la Agri Machine SRL Vrancea. Talea SRL a expus cea mai performanta instalatie de muls cu inregistrarea automata a calitatii si cantitatii laptelui si o instalatie de furajare la fel de performanta. De altfel, specialistii din cadrul firmei Talea, dr. ing. Razvan Irimescu si dr. ing. Viorel Haitau, au sustinut si doua seminarii privind tehnologiile moderne de gestionare computerizata a fermelor de vaci si instalatiile de muls, care au atras numerosi participanti vrinceni. Preturile tractoarelor mari expuse la standuri "Agroexpo 2007" au variat intre 46.000 lei si 87. 506 lei cu TVA. Utilajele mici prezentate fermierilor au preturi care merg de la 19.000 -23.000 lei un tanc de racirea laptelui, la 46.880 lei o instalatie de irigat, 4.990 lei un motocultor, la 2266 lei o motosapa, 2.566 o motocositoare, la un motopulverizator de 1.999 lei sau o simpla pompa de apa de 1.150 lei. (Doina GANEA)


CASETA


Remes asteapta imbolnavirea democratilor!


Ministrul argiculturii, Decebal Traian Remes, a declarat la Focsani, cu prilejul Tirgului de utilaje si masini agricole "Agroexpo 2007", ca asteapta demisii din motive de sanatate, din partea directorilor democrati aflati in subordinea sa. Acesta dupa ce, ministrul a anuntat decapitarea Agentiei pentru Plati si Interventi in Agricultura, dar si citeva demisii din partea conducerii Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare. Cit priveste demiterea democratului Costica Neata aflat in fruntea Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea sau a adjunctei sale Viorica Ghionea, ministrul a precizat ca nu se ocupa de vinarea democratilor, dar ca le asteapta, totusi, in vara aceasta demisiile. "Nu ma duceti incotro nu vreau sa apuc! Eu nu vorbesc de nimic in ce priveste apartenenta politica a cuiva. Nu sint vinator de pedisti! Astept in schimb sa nu se simta toti din punct de vedere al sanatatii suficient de bine in perioada imediat urmatoare", a declarat ministrul liberal al Agriculturii Decebal Traian Remes. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.