Economic

1-0 UPC - Consiliul Local Focsani

Doina Ganea
16 iun 2007 696 vizualizări
Instanta a suspendat hotarirea Consiliului Local de asociere cu BP Office, pina la judecarea fondului litigiului

Compania UPC, lider al pietei romanesti de telecom, are sanse sa blocheze monopolul pe piata internetului local printr-o hotarire judecatoreasca. Dupa cum se stie, Consiliul Local a asociat municipalitatea cu BP Office, una din firmele din piata locala de IT&C, care s-a dezvoltat din afacerile cu administratia publica. Ieri, Tribunalul Vrancea s-a pronuntat asupra cererii de ordonanta presedintiala formulata de UPC Romania impotriva Consiliului Local Focsani. In sedinta publica, la care n-a fost nici una dintre partile aflate in litigiu, instanta a admis cererea UPC Romania, suspendind astfel hotarirea Consiliului Local, pina la solutionarea cauzei pe fond. In continuare, UPC se va judeca cu reprezentantii Consiliul Local pentru anularea hotaririi. Compania UPC a cerut suspendarea Hotaririi Consiliului Local adoptata pe 29 mai, prin care s-a decis asocierea in participatiune intre Primaria Focsani si SC BP Office & Service SRL, in vederea realizarii infrastructurii publice de comunicatii in Focsani. UPC sustine ca pentru a se realiza aceasta asociere trebuia organizata o licitatie publica, pentru a se obtine cel mai bun pret. Piata internetului si telefoniei fixe, ca si televiziunea prin cablu, are un potential de milioane de euro. Proiectul contestat de UPC in instanta a fost votat usor de catre consilierii locali, care au trecut cu vederea consecintele asupra cetatenilor din afacerea Primariei cu BP Office. Hotarirea de asociere a ajuns si la Prefectura Vrancea, care insa nu s-a pronuntat pina acum asupra legalitatii acesteia.


Posibilul monopol, reclamat la Consiliul Concurentei


Presedintele PLD Vrancea, deputatul Corneliu Momanu, a sesizat la inceputul acestei saptamini Consiliul Concurentei si Agentia Nationala de Reglementare in Comunicatii cu privire la asocierea in participatiune intre Primaria Focsani si SC BP Office&Service SRL. Cele doua sesizari privesc posibila incalcare a principiilor liberei concurente pe piata locala a comunicatiilor, prin favorizarea de catre administratia locala a unei societati private, care este la un pas sa obtina monopolul pentru municipiul Focsani. "In urma asocierii intre Primaria Municipiului Focsani si BP Office&Service SRL, aceasta din urma va incheia contracte cu operatorii de CATV si comunicatii din oras pentru a le asigura legatura cu clientii. Operatorii vor fi obligati deci sa achite SC BP Office&Service SRL contravaloarea furnizarii acestor servicii de transport. 15% din valoarea acestui contract va fi varsata catre primaria municipiului, restul de 85% revenind firmei. Aceasta va detine astfel un avantaj economic clar fata de ceilalti operatori pe piata de retail in comunicatii", se precizeaza in sesizarea deputatului Corneliu Momanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.