Economic

Ex-deputatul Catalin Popescu s-a facut producator de flori

Mihai Boicu
11 iun 2007 2456 vizualizări
Liberalul si-a facut o sera pe soseaua Vrancei dintr-o finantare de 350.000 de euro prin programul SAPARD. Catalin Kanty Popescu spera ca afacerea sa aiba succes deoarece e singurul producator din zona. Ieri a avut loc un cocktail de inaugurare a afacerii, la care au participat multe persoane din lumea buna locala

Fostul deputat social-democrat Catalin Kanty Popescu si-a inaugurat ieri o "afacere de familie", asa cum ii place sa o numeasca, prin intermediul unei finantari europene nerambursabile de la Uniunea Europeana. Daca cineva crede ca acesta, de profesie constructor, a realizat ceva in domeniu se inseala. Cel mai greu, la propriu, politician vrincean a devenit producator de petunii, begonii, azalee si alte flori ornamentale cu care vrea sa faca multi bani.


Ieri dimineata, prieteni si cunostinte, multi din lumea politicii locale, in special colegi din PNL, dar si primarul Decebal Bacinschi, s-au adunat la inaugurarea investitiei. Aceasta se afla linga casa pe care Catalin Popescu si-a ridicat-o pe soseaua Vrancei, imediat dupa pasarela de la iesirea din Focsani. "De fapt, nu am inaugurat sera, la care mai am putin de lucru, ci complexul comercial si spatiul expozitional din fata ei. Aici am expus prima productie, de plante anuale, muscate, begonii, azalee. La sera mai am mici retusuri de facut, cred ca in doua, trei luni va fi gata", ne-a spus Catalin Popescu, care s-a plimbat mindru printre sutele de ghivece inflorite. Investitia a fost demarata anul trecut si a fost finantata printr-un proiect SAPARD, in valoare de 350.000 de euro. In complexul comercial se gaseste tot ceea ce este nevoie in materie de unelte pentru a intretine o gradina. In spate se intinde sera, care acopera o suprafata de 1350 metri patrati. Primele flori au fost cumparate din Ungaria, insa provin din Olanda, iar acum fostul deputat incearca adaptarea lor la clima din Vrancea. "Florile din comert sint foarte frumoase, sint deosebite, insa dupa ce le iei se ofilesc si mor in citeva zile. Pe cind plantele de aici sint in mediul lor si toate pierderile sint la mine. Daca iei flori din comert acum, din zece mor cinci, pe cind cele de la mine vor rezista", se mindreste Catalin Popescu. "Inima" investitiei este sera de insamintare, unde butasii cumparati sint tinuti doua saptamini inainte de a fi tranferati in ghivece. Procesul de la aducerea butasilor pina cind plantele pot fi vindute dureaza cam doua saptamini. Sera este incalzita cu ajutorul unei centrale termice.


Sotia administreaza firma


Liberalul Catalin Popescu spune ca in zona judetului nostru nu exista o asemenea sera, acesta fiind motivul principal pentru care afacerea se anunta a fi un succes care-i va umple buzunarele. "Am citeva contracte, insa va trebuie sa alerg din florarie in florarie, sa fac distributie", a mentionat Catalin Popescu, care spera sa distribuie flori si la primarii, tinind cont ca se lauda cu preturi mai mici cu aproximativ 20 la suta decit cele practicate pe piata. Fostul deputat spune ca ideea realizarii acestei investitii i-a venit vizitind mai multe tari din Europa, printre care "patria lalelelor", Olanda, dar si Marocul, tara unde a fost consilier la Ambasada Romaniei pentru scurt timp, la inceputul anului 2005, cind inca se afla in PSD. Catalin Popescu a tinut sa precizeze ca afacerea a costat mai mult decit cei 350.000 de euro obtinuti prin programul SAPARD, intrucit mai intii a realizat sera, dupa care a obtinut finatarea pentru modernizare. Firma infiintata de fostul deputat PSD se numeste Ilimar SRL, denumirea fiind o combinatie a numelor celor doua fiice ale sale, Ilinca si Maria. Dintre cei 10 angajati, trei au studii superioare, unul dintre ei lucrind la serele Primariei Focsani de la Mindresti. Administratorul firmei este chiar sotia lui Catalin Popescu, deoarece el lucreaza la Bucuresti, la o firma de consultanta, si are mai putin timp pentru afacerea cu flori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.