Economic

Sindicalistii Urbis isi cer drepturile

Doina Ganea
6 iun 2007 617 vizualizări
Angajatii firmei adjudene de apa si salubritate nu au ce salarii sa-si negocieze

Salariatii SC Urbis SA Adjud lucreaza fara contract colectiv de munca. Membrii Sindicatului Liber "Urbis" reclama faptul ca societatea nu a le-a mai reinnoit contractul colectiv de munca pe ramura, din 14 aprilie 2007, data la care a incetat contractul colectiv de munca din perioada 2006-2007. Sindicalistii au facut si o adresa catre Directia Legalitatii Muncii din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) solicitind lamuriri cu privire negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Potrivit directorului Camelia Carbunaru din cadrul MMFES, societatea Urbis este obligata sa incheie contractul colectiv de munca cu respectarea prevederilor legale. "Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul ramurii serviciilor de utilitati publice va fi aplicat de toti operatorii furnizori/prestatori de servicii, indiferent de modalitatea de gestiune sau forma de proprietate, modul de organizare ori tara de origine. Societatii ii sint aplicabile prevederile contractului colectiv de munca incheiat pentru perioada 2007 -2010", se arata in raspunsul directorului Directiei de Legislatia Muncii din cadrul MMFES, Camelia Carbunaru. Directorul de la Urbis, Dan Simionescu, sustine insa ca negocierile sint aproape incheiate, iar contractul inca este in termen. "Contractul este inca valabil. Noi aveam obligatia sa renegociem cu sindicatul si sa incheiem contractul in termen de maxim 60 de zile. Ce pot sa spun este ca m-am intilnit cu liderul de sindicat si saptamina aceasta, pina joi, cind doamna Elena Avadanii va intra din nou in concediu medical, vom incheia contractul colectiv de munca. Cert este ca mai multe drepturi salariale decit cele minime prevazute in contractul de munca pe ramura noi nu le putem asigura angajatilor, din cauza situatiei financiare", ne-a declarat directorul unitatii, Dan Simionescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.