Economic

Ultimele zile pentru declaratiile de venit

Camelia Stănilă
14 mai 2007 655 vizualizări
Termenul de depunere al declaratiilor 200 expira marti, 15 mai u nedepunerea declaratiei atrage o amenda intre 10 si 100 lei

Vrincenii care trebuie sa-si declare veniturile obtinute in 2006 trebuie sa se grabeasca, caci pina la expirarea termenului limita, 15 mai, mai sint doar citeva zile. Declaratia 200 trebuie completata de persoanele fizice care au realizat venituri comerciale, venituri din profesii libere, din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole si cistiguri din transferul titlurilor de valoare. "Persoanele fizice care in anul 2006 au realizat numai venituri din salarii sau asimilate salariilor nu au obligatia declararii acestor venituri", au mai specificat reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea. Pina pe 9 mai, finantistii vrinceni primisera peste 1.900 de declaratii de venit, din totalul de 6.570 estimate a fi depuse in acest an. Contribuabilii care nu au primit prin posta plicul cu declaratia de venit, si stiu ca au obligatia depunerii acesteia, sint rugati sa ia formularele de la sediul DGFP sau sa le descarce de pe internet, accesind adresa www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta contribuabili, subdomeniul Formulare. De asemenea, contribuabilii sint sfatuiti sa evite aglomeratiile de la ghisee si sa utilizeze plicul cu indicatia CR primit acasa, pentru care nu mai platesc taxe postale. Ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor, acestia vor primi o recipisa de la oficiul postal. Nedepunerea declaratiei de venit pina la 15 mai constituie contraventie, contribuabilii riscind o amenda intre 10 si 100 lei. Potrivit finantistilor, intirziatii au posibilitatea achitarii amenzii la jumatate, in termen de 48 de ore.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.