Economic

Secţia de psihiatrie de la Spitalul Mare se vrea mutată la Odobeşti

Raluca Manolache
23 ian 2014 3184 vizualizări
Spitalul face demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru mutarea secţiei de psihiatrie la Odobeşti şi înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţional

Bolnavii psihic, mutaţi la Odobeşti. Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” îşi doresc ca secţia de psihiatrie de la Focşani să fie mutată la Odobeşti, la fosta unitate unde a funcţionat spitalul. Înainte ca secţia, cu cele 32 de paturi, să fie mutată la Odobeşti, în condiţiile în care Spitalul Odobeşti a fost desfiinţat şi preluat de Spitalul Focşani, trebuie să se obţină aprobarea Ministerului Sănătăţii. De asemenea, aici ar urma să se înfiinţeze şi un centru de sănătate mutifuncţional. “Suntem în procedura de preluare a spitalului. S-au înfiinţat două comisii din partea spitalului şi Primăriei Odobeşti ce urmează să întocmească actele de predare-preluare. Se fac demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţional şi mutarea secţiei de psihiatrie la Odobeşti. Ne dorim înfiinţarea unui centru de sănătate mintală pentru că Vrancea se numără printre puţinele judeţe din ţară care nu beneficiază de un astfel de centru”, a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvant al Spitalului Focşani. Conform legislaţiei în vigoare structura centrelor de sănătate multifuncţionale poate cuprinde, după caz: cabinete de specialitate, un compartiment de 5-20 de paturi de spitalizare de zi,  un punct de lucru al unităţii de primire a urgenţelor sau al compartimentului de primire a urgenţelor din cadrul spitalelor judeţene sau municipale în structura căruia funcţionează centrele de sănătate multifuncţionale sau un laborator de analize medicale şi/sau un laborator de radiologie şi imagistică medicală. Odată cu desfiinţarea Spitalului Odobeşti, unitatea spitalicească din Focşani preia şi toată aparatura medicală . Aceasta în condiţiile în care odată cu intrarea în conservare a unităţii spitaliceşti, 1 aprilie 2011, au fost puse sub cheie două aparate de radiologie, ce au ajuns la Odobeşti în 2007, în valoare de 653.000 de lei, două analizoare în valoare de 26.750 de lei. La păstrare au fost puse şi echipamentele de peste 108.000 de lei din camera de gardă, cameră dotată printr-un program derulat în 2009 de Banca Mondială. Reamintim că Spitalul Odobeşti a fost închis la 1 aprilie 2011 după ce a fost emisă Hotărarea Guvernului 212/2011 privind aprobarea programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vîrstnice”  şi a Hotărarii de Guvern 345/2011 privind aprobarea pentru anul 2011 a Raportului comisiei de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi care nu pot încheia contracte cu casele de asigurări de sănătate, precum şi a listei acestor unităţi sanitare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.