Economic

Instituţiile publice trebuie să-şi declare plăţile restante

Mihai Boicu
16 ian 2014 1026 vizualizări
Termenul limită este ziua de 5 a lunii curente pentru luna precedentă

Instituţiile publice finanţate intregral sau parţial de la bugetul stat, de la bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele fondurilor speciale au obligaţia depunerii la unităţile teritoriale ale Trezorerie Statului la care îşi au conturile deschise a formularului “Plăţi restante” (Anexa nr. 30 la situaţiile financiare), întocmit pentru total pentru plăţi restante aferente activităţii proprii. “Formularul întocmit lunar se depune la unităţile Trezoreriei Statului, pană cel tarziu la data de 5 a lunii curente, inclusiv, pentru datele de raportare de la sfarşitul lunii precedente, atat pe suport hartie, cat şi în format electronic. În situaţia în care data de 5 a lunii este zi nelucrătoare, termenul limită de depunere a formularului este prima zi lucrătoare următoare”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. În cazul în care instituţiile publice nu prezintă acest formular la unităţile Trezoreriei Statului pană la termenul limită atunci pot efectua plăţi numai pentru achitarea drepturilor salariale şi a contribuţiilor sociale aferente acestora, respectiv pentru stingerea arieratelor, precum şi pentru plata ratelor de capital, dobanzilor, comisioanelor şi alte costuri aferente datoriei publice. Instituţiile publice care au declarat arierate la finele lunii precedente, dar care pe parcursul lunii curente îşi achită integral arieratele raportate, pot prezenta la unităţile Trezoriei Statului o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu mai înregisrează arierate. Începand cu data depunerii declaraţiei pe propria răspundere, instituţiile publice pot efectua orice plăţi pentru destinaţiile legale. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.