Economic

Au fost fixate normele de venit pe 2014

Mihai Boicu
8 ian 2014 1567 vizualizări
Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente pentru care care venitul se poate determina pe baza normelor anuale de venit îşi pot face calculele pentru acest an.

Direcţia Generală a Regională a Finanţelor Publice Galaţi a stabilit normele care se vor aplica pentru Vrancea, iar informaţiile pot fi consultate la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Focşani, dar şi pe site-ul instituţiei. Potrivit Codului Fiscal, pentru persoanele fizice autorizate care realizează venituri din activităţi independente, fără angajaţi, venitul net se poate determina pe bază de norme anuale de venit. Norma de venit reprezintă o sumă fixă stabilită anual de către direcţiile de finanţe, în funcţie de specificul activităţii şi zona în care se desfăşoară. Veniturile din activităţi independente sunt cele comerciale, obţinute din prestarea unor servicii, din profesii libere, cum ar fi din exercitarea profesiilor de medic, avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, precum şi venituri din proprietate intelectuală, cum sunt drepturile de autor. (M. BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.