Economic

VIDEO!!! ENET-ul pe motoare Rolls Royce a primit „botezul” politic

Aurelian Ivan
17 dec 2013 3152 vizualizări
Ieri s-a tăiat panglica la noua centrală ENET, în prezenţa vicepremierului Gabriel Oprea şi a preşedintelui CJ Vrancea u noua centrală ar trebui să aducă o scădere a facturilor la căldură, cel puţin tehnic u Oprea a venit la eveniment cu elicopterul

Lume multă la inagurarea noii centrale a ENET-ului. Muncitori aduşi cu faţa „veselă” să pară încantaţi de marea reuşită tehnologică, chiar dacă ei nu au primit ultima lichidare şi riscă să facă sărbătorile fără banii, ceea ce nu-i încălzeşte deloc. Au mai fost prezenţi şi angajaţi din administraţia judeţeană, politicieni în „civil” şi bineînţeles, oaspeţii - vicepremierul Gabriel Oprea, care a venit la Focşani cu elicopterul, alături de fostul procuror general al României, Ilie Botoş, actualmente consilier al lui Victor Ponta. Toţi, în frunte cu Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, venit să inaugureze o investiţie începută de fosta guvernare portocalie. „E greu să scapi de Marian Oprişan, ne-a luat pe sus să venim aici”, a spus vicepremierul Oprea. Ieri se ştia că inaugurarea centralei va fi făcută chiar de către premierul Victor Ponta, însă lucrurile s-au schimbat din cauza crizei politice din sanul USL de la Bucureşti, iar la eveniment a venit „doar” Gabriel Oprea. Preşedintele CJ a fost cel care a prezentat investiţia oaspeţilor. Centrala de la Focşani a fost construită din bani europeni, după ce, în 2011, au fost semnate contractele de finanţare. Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă abia în mai 2014, însă firma care s-a ocupat de proiect a reuşit să devanseze termenul cu cinci luni. „Este o mare realizare şi îi felicit pe constructori că au terminat lucrările mai devreme. După cum ştiţi, centrala trebuia să fie gata în mai 2014 şi este gata acum , când oamenii au mai multă nevoie, adică iarna. Cred că cea mai bună veste este faptul că cei 15.000 de beneficiari vor avea parte de apă caldă şi căldură la un preţ mai scăzut”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea. Nu se ştie însă ce înseamnă „mai scăzut” şi dacă întradevăr preţul gigacaloriei va scădea odată cu instalarea cazanelor europene încălzite de motoare Rolls Royce.

Motoarele Rolls-Royce au impresionat audienţa


Centrala nouă ar trebui să aducă şi tarife suportabile pentru cetăţenii racordaţi la sistemul centralizat

Pornirea motoarelor pentru demonstraţie i-a impresionat pe cei veniţi să inaugureze noua centrală. Cele două motoare Rolls-Royce de care dispune centrala ENET  vor produce în egală măsură energie termică şi energie electrică. „Acest proiect va aduce pe termen mediu multe beneficii cetăţenilor municipiului Focşani. Vreau să mulţumesc arhitecţilor, constructorilor, companiei Rolls Royce care a asigurat această tehnologie de vârf pentru centrala de la Focşani”, a spus Marian Oprişan. Primarul Decebal Bacinschi s-a mai scuzat public, încă o dată, pentru disconfortul creat prin îngroparea reţelelor de termoficare, dar că aceste neajunsuri vor fi rezolvate până în primăvară. „Eu vreau să mulţumesc şi muncitorilor, celor care s-au implicat în realizarea acestei investiţii. Am reuşit să ne încadrăm într-un termen destul de scurt”, a spus primarul Bacinschi. Proiectul a fost finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, iar investiţia totală este de 149.214.754 lei, din care 95% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană şi Guvernul României. (Aurelian IVAN)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
justitiar, acum 3773 zile, 19 ore, 19 minute, 31 secunde
danb este singurul fraier fara servici care are timp sa frece ENETul la basca de cum i se aude numele danb este papagalul de care m-am saturat sa-si dea cu parerea despre tot si toate fara sa aiba citeste integral
Bobo Morti, acum 3775 zile, 17 ore, 23 minute, 33 secunde
A trecut aceasta festivitatate si domnul Celmare nu ia multumit domnului presedinte Marian Oprisan. Barla, vezi ca te ia asta la pupin...m .
Andy, acum 3775 zile, 17 ore, 25 minute, 27 secunde
Se vor tot debransa oameni, si veti inchide ENET, ca exact din cauza asta s-au acordat fonduri de la "prietenii" din UE. Foarte simplu.
Cetateanu, acum 3775 zile, 19 ore, 23 minute, 13 secunde
Ce treaba are Oprisan cu aceasta centrală făcută cu fonduri europene pe vremea PDL. Oprisan are treaba când e vorba de bani de la guvern. Fondurile europene nu se pot fura atât de ușor. Apropo, citeste integral
eu, acum 3775 zile, 19 ore, 33 minute, 51 secunde
Imi place ca la taiat panglici are intaietate PSD-ul , Kanti este mai pe la periferie! Bine dar suturile tot pnl-ul o sa le incaseze.
stroe vasilica, acum 3775 zile, 20 ore, 46 minute, 36 secunde
BAGATI IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE SI PE TOVARASUL GABRIEL OPREA,PRIETEN,COLEG DE "PREOCUPARI" CU OPRISAN!!! ARE BALTA PESTE!!! MANANCA SI GURA LUI UN MARUNTIS DE COLIND\STEA\PLUGUSOR!!!
danb, acum 3776 zile, 3 ore, 20 minute, 29 secunde
ENET este un succes deplin al politico-economiei vrancene si o flegma aruncata in obrazul tuturor celorlalte economii de piata occidentale. Este o societate care contrazice orice regula economica, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.