Economic

Amenzi pentru nedepunerea fiselor fiscale

Camelia Stănilă
29 mar 2005 884 vizualizări
Finantistii vrinceni reamintesc contribuabililor ca nedepunerea declaratiilor fiscale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 lei la 15 milioane de lei.

Finantistii vrinceni reamintesc contribuabililor ca nedepunerea declaratiilor fiscale constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500.000 lei la 15 milioane de lei, pentru persoane fizice si de la 5 la 100 milioane de lei, pentru persoanele juridice. Persoanele fizice care au realizat venituri supuse globalizarii in anul 2004, trebuie sa depuna declaratiile de venit pina pe 15 mai. In perioada 1-15 aprilie, vrincenii vor primi formularele prin posta, la domiciliu. Din cei aproximativ cinci mii de angajatori de la nivelul judetului, majoritatea au depus fisele fiscale pentru veniturile obtinute din salarii la termen. Potrivit Directiei Generale a Finantelor Publice, doar 16 angajatori au intirziat dupa termenul legal, care fusese stabilit pe 28 februarie. Aceste fise fiscale trebuie depuse in vederea calcularii impozitului pe venit global. "Din totalul de 103.889 de fise fiscale depuse, 93.706 sint fise fiscale 1 intocmite pentru angajatii care au obtinut venituri din salarii la functia de baza si 10.183 sint fise fiscale 2, intocmite pentru angajatii care au obtinut venituri asimilate salariilor", se arata intr-o informare a finantistilor vrinceni. La aceeasi data, 28 februarie, a fost termenul limita pentru depunerea declaratiilor informative de catre platitorii care trebuiau sa retina la sursa impozitul platilor anticipate datorate pentru sumele obtinute din activitati independente. Si in acest caz, cei 91 de platitori din Vrancea au depus in termen declaratiile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.